Fatum-Nyíregyháza – Újpesti katlanba látogatnak

A nyíregyháziak felforgatott felállásra kényszerülnek
A nyíregyháziak felforgatott felállásra kényszerülnek - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyházi röplabdázók munkás napokat hagytak maguk mögött.


December 22-e után újra, idén először tétmeccset játszik a Fatum-Nyíregyháza. A tabella harmadik helyén álló együttes a tőle egy pozícióval, ám jókora pontkülönbséggel lemaradó Újpesthez utazik.

– Munkásan teltek az elmúlt napok – kezdte Hollósy László, a nyíregyháziak edzője. – A múlt héten voltunk Lengyelországban az előző szezon második helyezettjénél, nagyon hasznos két felkészülési meccset játszottunk a Rzeszow csapatával. Dolgozunk, készülünk az Újpest ellen, kisebb sérültek is vannak, kicsit fel kellett ezért bolygatni a felállásunkat. Néha ilyen is van egy szezon során, meg kell próbálni megoldani, a legjobbat kihozni és úgy játszani, hogy esélyünk legyen a győzelemre.

Két új játékos Újpesten

A Fatum ebben az idényben kétszer találkozott az UTE-val, októberben idegenben nyert 3:1-re, míg hazai pályán 3:0-ra győzött novemberben.

– Nem lehet ebből messzemenő következtetést levonni, az UTE-nél is történtek változások, az alapszerkezethez képest egy argentin játékost, és Liliom Rita személyében egy volt válogatottat igazoltak – folytatta a tréner. – Az első mérkőzéshez képest teljesen más felállásban lépnek pályára. Az utóbbi időben az Újpest is kisebb sérülésekkel küzdött, nem tudott optimálisan felállni. Nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen az újpesti katlannak különleges hangulata van, mindenképp szoros meccsre számítok, de ezért vannak ezek a feladatokat, hogy megoldjuk azokat.

Az összecsapást szombaton 18 órától rendezik a fővárosban.

Ide köthető hír még, hogy a címvédő Békéscsaba edzőt cserélt. A gárdát a román Bogdan Paul irányítja a továbbiakban, Kormos Mihályra szakmai igazgatóként számít a klub.

MKSporthírek


hirdetés