Fatum-Nyíregyháza – Ütőerő, stabilitás, sáncmunka

A nyíregyháziak okkal lehetnek büszkék az alapszakaszmérlegükre
A nyíregyháziak okkal lehetnek büszkék az alapszakaszmérlegükre - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza kiváló alapszakaszt zárt, magabiztosan várhatja a rájátszást.


Mint ismert, a nyíregyházi női röplabdacsapat az Extraliga alapszakaszában 17 győzelem mellett csupán háromszor szenvedett vereséget, noha a legtöbb sikert könyvelhette el, „csak” második helyen zárt. Hollósy László vezetőedzővel összefoglaltuk a mögöttünk hagyott hónapokat.

– A szezon előtt lehetett érezni, hogy négy csapat kiemelkedhet a mezőnyből – kezdte Hollósy László. – Kezdetben az Újpest erősebbnek tűnt, hiszen rögtön megverte a Vasast és a Békéscsabát, később aztán sérülések és egyebek miatt túl sok vereséget szedtek össze.

– Két pozitív meglepetést és egy csalódást tudnék mondani. A Vasasról a szurkolók és talán a szakma sem mondta volna, hogy ilyen dominánsan alapszakaszgyőztes lesz. Egy nagyon jó szellemiségű gárda jött össze, amelynek több vezére van, mindig előre tud állni valaki, talán ez a legnagyobb erősségük. Magunkat is a pozitív meglepetés kategóriába sorolnám. Ha bárki azt mondja, hogy három vereséggel zárunk, azt aláírtam volna.

Két meccs mind fölött

– A Békéscsaba eléggé két­arcú, nemzetközi szinten nagyon szép eredményeket ért el és öregbítette a magyar röplabda hírnevét, de itthon valamiért botladozik – folytatta a tréner. – A szezon elején valószínűleg nem ezt a sorrendet gondolták a szakemberek, de ez is azt mutatja, hogy kiegyenlítődött a bajnokság.

Kérésünkre az edző elmondta, melyik összecsapásokra emlékszik a legszívesebben.

– Szakmailag két mérkőzés tetszett nagyon – válaszolta Hollósy László. – Az első, amikor a Békéscsabát három nullára vertük meg itthon. Taktikailag is jól játszottunk, mindkét csapat magas szinten röplabdázott. Több szakember is azt mondta, hogy az kimagaslóan jó mérkőzés volt. A kupadöntőt is mindenképp kiemelném, mert ott annyira demonstratívan tudtunk játszani, olyan nyomás alá helyeztük a Békéscsabát, ami igen ritka.

Bizonyos játékelemekben különösen erős a Fatum.

Sok a pozitívum

– Amikor az ember elemzi a csapatát, akkor sok pozitívumot talál, és persze olyat is, ami nem működik tökéletesen. Pozitívum, hogy amikor jól megy a játék, akkor nagyon tudatos játékot nyújtunk. Megvan a megfelelő ütőerő és van egy olyan stabilitás a nyitásfogadás révén, ami meghatározza a játékunkat. A sáncmunkánkat emelném még ki, talán nincs is olyan mérkőzés, amikor ne sáncoltunk volna többször, mint az ellenfelünk. Maximálisan persze sosem lehet elégedett egy edző, mindig van olyan, amin lehetne javítani – zárta szavait a mester.

Az alapszakasz után aztán jöhet a lényeg, vasárnap megkezdődik az Extraliga elődöntője, a Fatum-Nyíregyháza 19 órakor a Békéscsabát fogadja a párharc első meccsén.

MK

Röplabda: statisztika

A röplabda szövetség számos statisztikát tart nyilván, ezek között több kategóriában is az élmezőnyben vannak a Fatum játékosai.

Legeredményesebb játékos (pont/játszma)

1. Nikoleta Perovics (Békéscsaba) 4.2

2. Varga Elizabet (Nyíregyháza) 3.89

3. Naya Anisse Crittenden (UTE) 3.78

4. Panagiota Dioti (Vasas) 3.74

5. Danielle Brisebois (Nyíregyháza) 3.72

Legjobb blokkoló (győztes blokk/játszma)

1. Szanja Kalicsanin (Nyíregyháza) 0.84

2. Ayshan Abdulazimova (Vasas) 0.83

3. Valerin Carabali (UTE) 0.82

4. Pintér Andrea (Jászberény) 0.80

5. Katelyn Devaney (Jászberény) 0.78

Legjobb ütők

1. Lucija Mlinar (Békéscsaba)

2. Török Kata (Vasas)

3. Danielle Brisebois (Nyíregyháza)

4. Mária Kostelanská (Vasas)

5. Tatjana Matics (Nyíregyháza)

Legjobb feladóátlók

1. Nikoleta Perovics (Békéscsaba)

2. Sophie Wallner (Haladás)

3. Petőváry Panni (Jászberény)

4. Varga Elizabet (Nyíregyháza)

5. Villám Lilla (Vasas)

Legjobb centerek

1. Szanja Kalicsanin (Nyíregyháza)

2. Ayshan Abdulazimova (Vasas)

3. Jazmine White (Nyíregyháza)

4. Pintér Andrea (Jászberény)

5. Katelyn Devaney (Jászberény)

Legjobb feladók

1. Genesis Francesco (Nyíregyháza)

2. Fábián Fanny (Békéscsaba)

3. Tálas Zsuzsanna (Békéscsaba)

4. Durst Anna (Vasas)

5. Ana Takagui (Vasas)
hirdetés