Fatum-Nyíregyháza – Világos, jó kezekben a virágok

Fatum-Nyíregyháza – Világos, jó kezekben a virágok
© Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – A Fatum két szetten keresztük „puhította”, majd megtörte a Vasas ellenállását.

Virágcsokrok, puszik – többek közt a Szpari-futballisták is gratuláltak a Fatum-Nyíregyháza női röplabda együttesének az Érden aratott Magyar Kupa-diadalhoz. Mindez kijárt a hölgyeknek, az élet azonban nem állt meg. Olyannyira, hogy Hollósy László, vért, verejtéket prognosztizált a Vasas elleni bajnoki elődöntő, az egyik két fél győzelemig tartó párharc nyitófellépésére. A nyírségiek edzője – aki nem mellesleg ezen a meccsen debütált a Continental Arénában – jól sejtette: két szetten keresztül izzadságos munka árán sikerült megpuhítani a látogatót, amely a harmadik etapra végleg megtört.

Az első felvonás derekán szorulni kezdett a hurok, de három pontos (10:13) angyalföldi vezetés után a venezuelai Nelmaria Valdez hátára vette a hazai csapatot, letaglozó erejű bombái pedig megtették hatásukat. A házigazdák zsbre „vágták” ezt a szakaszt, majd nem várt módon elbizonytalanodtak. A második játszmában ugyancsak tetemes hátrányból (7:15) indította meg a felzárkózást akciót a Fatum. A nyíregyháziak nem ismertek lehetetlent, egyik pillanatról a másikra ismét olajozottan működött a gépezet, és felőrölték a Vasas ellenállását.

A zárószakasz Tatjana Matics jutalomjátéka volt, aki bármihez nyúlt, arannyá változott a kezében, ennek egyenes következményeként a Hollósy-gárda pedig győzelemmel kezdte a különcsatát. Folytatás hétfőn, immár a fővárosban.

– KT –


Extraliga: elődöntő, 1. mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda 3:0 (22, 21, 15)

Continental Aréna, 800 néző, v.: Vári, Adler.

Nyíregyháza: G. Franchesco 3, Matics 17, Kalotai, Valdez 7, Fernandez 7, Kalicsanin 9. Csere: Tóth F. (liberó), Kotormán, Villám 7. Edző: Hollósy László.

Vasas: Durst 3, Török K. 10, Bodovics 4, Simic 8, Kostelanská 7, Haneline 7. Csere: Juhár (liberó), Németh A. 1, Papp O., Capelli 2. Edző: Jókay Zoltán.

Ász: 3–1. Rossz nyitás: 3–6.

Az eredmény alakulása, 1. játszma: 6:3, 10:13, 17:15, 22:16, 22:21. 2. játszma: 5:12, 7:15, 19:17, 20:20, 23:21. 3. játszma: 8:4, 11:5, 19:10.

Hollósy László: – Azt kaptuk, amit vártunk, két szetten keresztül minden pontért meg kellett dolgoznunk. Ez csak egy lépés volt, már a következő meccsre figyelünk.

Jókay Zoltán: – Sajnos, fejben nem voltunk elég „kemények”, pedig megvoltak a lehetőségeink.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Nyíregyháza javára.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés