Fatum-Nyíregyháza – Volt, jobb, legyen jobb

Hiába kapaszkodott a nyíregyházi csapat, az UTE ezúttal megfoghatatlannak bizonyult
Hiába kapaszkodott a nyíregyházi csapat, az UTE ezúttal megfoghatatlannak bizonyult - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyíregyháza vasárnapi vereségével alighanem a rögösebb útra kényszerül a folytatásban.


Nem az UTE elleni rangadón áll vagy bukott a Fatum-Nyíregyháza sorsa, mindazonáltal a vereség miatt alighanem a rögösebb útra kényszerül az élvonalbeli női röplabdacsapat. Az Extraliga tabelláján második Újpest győzelmével négy pontra növelte a harmadik nyírségi együttessel szembeni előnyét, ami két körrel a felsőházi csatározás vége előtt meglehetősen nagy előny.

Szóval sok múlt a vasárnap esti összecsapáson, amelyen a hazaiak közül istenigazából Villám Lilla nyújtotta azt a produkciót, ami igazolja, nem véletlenül kap immár rendszeres meghívót a magyar válogatott keretébe.

– Hiányzott egy-két egyéni teljesítmény, márpedig egy ilyen fajsúlyú mérkőzésen ez fontos tényező – vélekedett Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője. – Másfelől, a meccs az elején akadt egy-két szituácó, ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, lehetséges, ez túlságosan megfogta a lányokat. Nyilván elemezzük a történteket, a legfontosabb viszont az, hogy visszataláljunk a helyes útra. A lefújás után is utaltam rá, a csapat nem egyszer bizonyította, mire képes, ha a valódi tudásának megfelelő játékkal rukkol elő. A vasárnap mutatottnál ugyanis sokkal többre hivatott, éppen ezért ki kell kerülni ebből a helyenként kényelmi állapotból.

KT

Extraliga: női

További eredmények: Kaposvár–Vasas 3:0, Jászberény–Békéscsaba 0:3, Békéscsaba–Vasas 3:1

Az állás: 1. Békéscsaba 22, 2. UTE 17, 3. Fatum-Nyíregyháza 13, 4. Kaposvár 9, 5. Vasas 4, 6. Jászberény 4.


Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza - Amikor igazából elhitte a Fatum, hogy lehet esélye az UTE ellen – már késő volt. Jó lenne azt írni, hogy a kinti hideg után igyekezett hamar felfűteni benti a hangulatot a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata, amely nagy elánnal „ugrott neki” az UTE elleni rangadónak. ...
hirdetés