Fecseg a mély

By Száraz Ancsa
Akt.:
Száraz Ancsa
Száraz Ancsa
Hogy lenne ez megszorítás, hiszen percenként csak két forint? Ne mondja már, hogy megterhelő, hiszen csupán egy ezrelék! Száraz Ancsa jegyzete

Én technikai analfabéta vagyok, kérdezze a szakpolitikusokat – három képviselői vélemény arra az egyszerűnek tűnő újságírói kérdésre, mit gondolnak az új adóterhekről. Vagy tényleg fogalmuk sincs arról, mit is csinálnak, vagy ennyire cinikusak. Nem tudom, melyik a jobb. A kedvencem viszont az a honatya, aki szerint azért jó a mobiladó, mert leszoktatja a felesleges csevegésről azokat, akik „nem túl jó anyagi körülmények között élnek, mégis tíz perceket beszélnek”. Le fogja, abban biztos lehet! De ha ezt a logikát követjük, számlát sem fizet majd ezentúl senki, arról ugyanis a sárga csekk adó és a banki műveletek után fizetendő tranzakciós illeték szoktatja le az országot. Az utazásról a dugódíj, a magunkról való gondoskodásról a biztosítási adó. És ezzel nem is nagyon marad már semmink. Leszoktunk szinte mindenről, ami az élet tortáján a tejszínhabot jelenti, sőt, a tortának is régen annyi!

A döntéshozóknak fogalmuk sincs arról, hogy él a magyar. Hogy bár a két forint és az egy ezrelék nekik felfoghatatlanul apró pénz, családok százezreitől ezzel vették el az utolsó filléreket. Sőt, az utolsó utániakat. Csupán a leszoktatás kedvéért.
hirdetés