Fedettpályás öttusa idénynyitó – Helyzetfelmérés a világkupaidény előtt

Budapest – Állapotfelmérésre kínál lehetőséget és megtöri a felkészülés monotonitását a férfi öttusa-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövő héten sorra kerülő Peridot nemzetközi fedettpályás verseny.

Martinek János az M1 aktuális csatornán vasárnap este azt mondta: a viadal abból a szempontból is fontos, hogy ezen lehet olyan teljesítményt nyújtani, amely világkupa-részvételt érhet.

A szakvezető megemlítette, hogy a korábbi eredmények alapján négyen kiemeltek a válogatás szempontjából: Marosi Ádámnak, Kasza Róbertnek, a novemberi bokaműtétje után még nem százszázalékos Demeter Bencének, valamint Regős Gergelynek a hazai vk-forduló mellett automatikusan jár külföldi verseny is, a többieknek viszont meg kell harcolni ezért.

A vk-szereplés azért fontos, mert a sorozatot lezáró döntőn lehet megszerezni az első olimpiai kvótát. Ezen túl az is lényeges, hogy kinek milyen szerep jut majd a válogatottban a bathi Európa-bajnokságon és a budapesti világbajnokságon, melyeken szintén osztanak tokiói kvótákat.

A budapesti idénynyitó versenyen hétfőn és kedden a női és férfi selejtezőt, szerdán és csütörtökön pedig a döntőket rendezik.

– MTI –
hirdetés