Fegyelmezett gazdálkodást követel meg a jövőben is az új költségvetés

Nyíregyháza – A csütörtöki közgyűléshez kapcsolódóan, a költségvetés elfogadásáról és a kötelező kvótarendszer elutasításáról tartott sajtótájékoztatót pénteken dr. Adorján Gusztáv a Fidesz frakcióvezetője, és Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő.

Dr. Adorján Gusztáv stabilnak és vállalhatónak nevezte a most elfogadott 26 milliárdos főösszegű költségvetést, s hosszan sorolva a konkrét terveket nyomatékosította, hogy a megkezdett fejlesztések a jövőben is folytatódnak tovább, legyen szó városfejlesztésről, oktatási, kulturális vagy szociális területekről.

Halkóné dr. Rudolf Éva kiegészítésül szerencsésnek nevezte, hogy a korábbi évekhez képest idén sikerült hamarabb elfogadtatni a költségvetést, ami az egész évi működés stabilitására is kihat, s lehetőséget ad a felkészülésre. Hangsúlyozta, hogy a főösszegen kívül még egy 6 milliárdos TOP-os forrással is számolhat a város a jövőben. Végezetül a kötelező betelepítési kvóta elutasításával kapcsolatban elmondta, hogy bár fegyelmezett uniós tagállamként tudomásul kell venni a szabályokat, ebben az ügyben muszáj volt színt vallani.
hirdetés