Fegyház helyett 12 év börtönt kapott az unokáival erőszakoskodó szabolcsi férfi

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen, Nyíregyháza – A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta a Nyíregyházi Törvényszék ítéletét, ami 2016. májusában tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy unokáival erőszakoskodó férfit. A vádlott egészségi állapotára, illetve betegségeire tekintettel a szabadságvesztés fokozatát börtönre enyhítették.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék háromrendbeli szexuális erőszak bűntette és öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013-ban a vádlottat, lánya halála után, öt unokája gyámjául rendelte ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Fehérgyarmati Járási Gyámhivatala.

A vádlott három kiskorú lányunokáját szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette. A gyámsága alatt álló öt kiskorú sértettet rendszeresen bántalmazta, verte vesszővel, nyújtófával. A sértetteknek nem vett ételt, sokszor éhesek voltak, ilyenkor kéregetni küldte őket a szomszédokhoz. Mivel nem volt tüzelőjük, a két kisfiút fát lopni küldte. A gyerekeket nem mosdatta, tisztálkodási szerről nem gondoskodott, hetente egyszer lavórban fürödtek, emiatt tetvesek lettek. A sértettek télen is kinőtt, koszos, büdös, hiányos ruházatban jártak iskolába.

A gyámhivatal 2014 februárjában nevelőszülőknél helyezte el.

– Debreceni Ítélőtábla –


Tizenkét év fegyházra ítéltek egy unokáival erőszakoskodó férfit Nyíregyházán

Nyíregyháza – Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy unokáival erőszakoskodó férfit kedden, nem jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék – közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.
hirdetés