Fegyházbüntetést kértek a kisvárdai drogdílerre

Akt.:
Fegyházbüntetést kértek a kisvárdai drogdílerre
© Fotó: police.hu
Kisvárda – A kisvárdai fiatalember kábítószer árusításával egészítette ki a jövedelmét, de lebukott.

– A férfi 2017 nyarán elhatározta, hogy kábítószert fog árulni a lakóhelyén azért, hogy így biztosítson jobb életkörülményeket magának – ismertette a vádirat lényegét dr. Szilágyi László. – Azt nem lehetett megállapítani, hogy kitől vásárolta az anyagot, azonban az bizonyítható, hogy közel egy éven át állandó vevői voltak, akik grammonként 2500-3000 forintot fizettek a fehér, por formájú kábítószerért, melyet a köznyelv speedként ismer.

Az idén június végén a férfi Budapest környékére utazott, ahol egy ismeretlen személytől újabb fajta kábítószert, 90 gramm marihuánát vásárolt szintén továbbértékesítési céllal – folytatta a megyei főügyészség sajtószóvivője. – Gépkocsijával Kisvárdára indult, ahol a lakóhelye közelében a rendőrök a 4-es számú főúton igazoltatták, majd a gépkocsi ajtajában elrejtve, a kárpit mögött megtalálták a kábítószert. Ezután a rendőrök a férfi lakására mentek, ahol további nagyobb mennyiségű kábítószert, illetve a porciózáshoz szükséges mérleget és egyéb eszközöket foglaltak le. A lefoglalt kábítószer a törvény értelmében jelentős mennyiségűnek minősül, így aki azzal kereskedik, életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A bevételt is elkobozzák

– A nyomozás során a terjesztővel kapcsolatban álló kábítószer-fogyasztókat is felkutatta a rendőrség, akikkel szemben külön folytatják le az eljárást. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a letartóztatásban lévő fiatalemberrel szemben a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közügyektől. Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a kábítószer árusításával keresett pénzt kobozza el a bíróság a lefoglalt kábítószerrel együtt. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – ismertette a szóvivő.

KM


Kisvárda - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, valamint a Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai Kisvárdán ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő férfit 2018. június 24-én. A rendőrök a járművet á...
hirdetés