Fegyveres rablás Máriapócson – Letartóztatta a bíróság az elkövetőt

Akt.:
Fegyveres rablás Máriapócson – Letartóztatta a bíróság az elkövetőt
© Fotó: police.hu
Máriapócs, Nyíregyháza – A fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. január 8-án elrendelte T. J. R. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. január 5-én, az esti órákban megállt az autójával egy máriapócsi benzinkútnál, és egy kannába benzint tankolt. Ezután bement a benzinkút üzletébe, s a magával vitt gépkarabélyt a kútkezelőre tartva felszólította, hogy adja át a bevételt neki. A fenyegetés hatására a sértett egy nejlon táskába pakolva átadta a pénztárban lévő 451.000 forint készpénzt. A gyanúsított az autójával ezután elmenekült.

A rendőrség rövid időn belül a 41. számú főúton elfogta a gyanúsítottat, s lefoglalta a nála lévő készpénzt, lőfegyvert, 23 db töltényt. A gyanúsított lakásában ezen túlmenően 1 db puskatus, 3 db fegyvertár és 60 db töltény került elő.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított által elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, ugyanis a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A végzés végleges.

– Dr. Sörös László, sajtószóvivő –


Máriapócs - A szombati fegyveres rablás másnapján lapunk, a vasárnap szolgálatot teljesítő benzinkutastól megtudta: egy bordó, Renault típusú gépkocsi állt meg a benzinkútnál, majd az abból kiszálló férfi teletankolt egy ötliteres műanyagkannát. Ám ahelyett, hogy a kasszánál fizetett volna, a kabátj...

Fél órán belül elfogták a feltételezett tettest
Máriapócs - Gyors, összehangolt rendőri intézkedések eredményeként fél órán belül elfogták a feltételezett tettest. Egy szolgálaton kívüli rendőr tett bejelentést 2019. január 5-én 17 óra 15 perckor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy ...
hirdetés