Fehér a Nyíregyházi Állatpark bivalylánya

Akt.:
Fehér tigrisért kaptuk a fehér bivalyt
Fehér tigrisért kaptuk a fehér bivalyt - © Fotó: Állatpark
Nyíregyháza – Különleges, fehér bivaly érkezett a Nyíregyházi Állatparkba a nagyszebeni állatkertből.

A Parasztudvar új lakója egy együttműködés keretében érkezett a megyeszékhely 300 ezer négyzetméteres parkjába. – A közelmúltban Nagyszeben keresett meg bennünket azzal, hogy szeretnének fehér tigrist. Megkapták, azonban nagyon zavarban voltak, hogy milyen módon tudnák ők ezt viszonozni. Fehér bivalyunk nem volt, a nagyszebenieknek igen, így örömmel ajándékozták városunknak az állatot. Így került ide a fehér bivaly kislány – árulta el a részleteket Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A fehér bivaly igazi különlegesség, színe nem szokványos, hiszen Magyarországon a 16. századtól a tenyésztett állat általában fekete, vagy sötétbarna bundájú. A bivaly 100 évvel ezelőtt még fontos igavonó háziállat volt, hiszen ereje 50 százalékkal nagyobb, mint a szarvasmarháé. A második világháború után a tenyésztése a Kárpát-medencében szinte teljesen megszűnt.

A Nyíregyházi Állatpark fehér bivalyához később érkezhet egy hím is, így talán még szaporulatot is láthatnak a Parasztudvar látogatói.

KM
hirdetés