Átfogó ellenőrzést tartottak a vásárosnaményi és a fehérgyarmati rendőrök

Akt.:
Átfogó ellenőrzést tartottak a vásárosnaményi és a fehérgyarmati rendőrök
© Fotó: Police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A vásárosnaményi és a fehérgyarmati rendőrök „Finn módszerrel” összesen 730 gépjárművezetőt ellenőriztek, ittasságot egyetlen sofőrnél sem állapítottak meg.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak február 13-án a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek megelőzése érdekében. A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas vagy bódult járművezetők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult. A közlekedők körében a rendőrök minden esetben ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök használatát. A két kapitányság illetékességi területén „Finn módszerrel” összesen 730 gépjárművezetőt ellenőriztek, ittasságot egyetlen sofőrnél sem állapítottak meg. A közúti kontroll során kisebb fokú közlekedési szabályszegések elkövetése miatt 24 fővel szemben intézkedtek a rendőrök, közülük 19 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Fotó: Police.hu Fotó: Police.hu ©

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Fehérgyarmat.
SZON.HU


hirdetés