Dán-német összefogással csempésztek törököket az ukrán-magyar határnál

Dán-német összefogással csempésztek törököket az ukrán-magyar határnál
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. január 8-án több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte két férfi letartóztatását.


A nyomozás adatai szerint a dán, illetve német állampolgárságú gyanúsított 2019. január 5-én érkezett Magyarországra azért, hogy segítsenek egyikük török unokatestvérének és három ismerősének az ukrán-magyar határ illegális átlépését követően Nyugat-Európába eljutni. Megállapodásuknak megfelelően a négy külföldi személy január 5-én éjszaka átgyalogolt a határon, azonban a határőrök az Uszka – Tiszabecs közötti útszakaszon feltartóztatták őket. A két gyanúsított Uszkán, egy autóban várta a négy török állampolgárt, hogy onnan tovább szállítsák őket Nyugat-Európába, tervük azonban meghiúsult, mert a határőrök őrizetbe vették mindkettőjüket.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatását. A bűncselekmény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A végzés nem végleges.

– Nyíregyházi Törvényszék –


Uszka - A török határsértőket idegenrendészeti eljárás keretében kiutasították, majd átadták az ukrán hatóságoknak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették azt a 24 éves német és a 31 éves dán ...

Illusztráció
Uszka - Török állampolgároknak nyújtottak segítséget anyagi haszonszerzés érdekében az államhatár illegális átlépéséhez. A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2019. január 5-én 22 óra 20 perckor Uszka külterületén elfogtak négy határsértőt. A török állampolgárságú férfiak a helyszínen ma...Fehérgyarmat.
SZON.HU


hirdetés