Nagykabátban játszva is lefutotta a védőjét – Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30, 20 és 10 éve

A Kelet-Magyarország húsz évvel ezelőtti számában az esztendő legvégén a lazításra is jutott idő
A Kelet-Magyarország húsz évvel ezelőtti számában az esztendő legvégén a lazításra is jutott idő - © Fotó: KM-reprodukció

Hetven éve írtuk
1948. december 31., péntek
Újjáépítik a vármegyeháza kiégett részét

A háború pusztításának esett áldozatául a vármegyeházának az Apolló mozi felőli egyik épületrésze. Fasiszta gyújtogatók égették le a tetőket és a falakat. Szerencsére a tűz tovább terjedését a dolgozók idejében megakadályozták, és így nem esett martalékul az egész vármegyeháza. A kormány a napokban 300 ezer forintot juttatott Szabolcsnak arra a célra, hogy a leégett rész újra felépüljön. A renoválási munkálatok rövidesen megindulnak.

Hatvan éve írtuk
1958. december 31., szerda
Sóstói szépségverseny

Szépségversennyel egybekötve vidám szilveszteri estet rendez a Sóstó Fürdő és Üdülő Vállalat. Az est keretében más meglepetéssel is kedveskednek a sóstóiak a vendégeknek. Többek között kisorsolnak egy újévi malacot, egy tortát és egy üveg pezsgőt. A zenét Horváth Rudolf és tánczenekara szolgáltatja. A szépségverseny győztese egy nagy kosár virágot kap jutalomként.

Ötven éve írtuk
1968. december 31., kedd
Téglagyár épül Fehérgyarmaton

Az év utolsó munkanapján megkezdték a fehérgyarmati téglagyár műszaki átadását. Az új üzem az elavult gyár helyén épült 116 millió forintos költséggel. Az automatizált üzemben a földkitermeléstől a vagonba rakásig minden műveletet géppel végeznek, a kezelőszemélyzet csak a gépeket irányítja. Az automata gépsort az NDK-ból szállították. Az új gyár évi termelése 50 millió égetett tégla lesz.

Negyven éve írtuk
1978. december 31., vasárnap
Két új város született

Az Elnöki Tanács 1979. január elsejétől városi címet adományozott Vásárosnaménynak és Fehérgyarmatnak. Ezzel egy időben megszűnik a nagykállói járás. A korábban oda tartozó községek közül Nagykálló, Biri, Bököny, Geszteréd és Érpatak a nyíregyházi járáshoz, Kállósemjén, Balkány és Szakoly pedig a nyírbátori járáshoz tartozik majd.

Harminc éve írtuk
1988. december 31., szombat
Kiss Miklós másodvirágzása

Három és fél esztendővel ezelőtt akadtak olyanok, akik úgy vélték, hogy eljárt felettük az idő. Azóta örvendetes fordulat következett be, Kiss Miklós azóta is rúgja a gólokat a Tiszavasvári Lombik csapatában. Gáspár László edző róla mondta: – Ő a példakép minden tekintetben. Lassan kifut a harmincas éveiből, de az edzések után úgy kell letuszkolni a pályáról. Annak idején a játékostársam volt, ma a játékosom. Egyike a legjobbaknak! Állítom, hogy kiforrottabb egyéniség, tudása szélesebb skálájú, mint a Szpari NB I-es éveiben. Nagykabátban játszva is lefutja a védőjét.

Húsz éve írtuk
1998. december 31., csütörtök
Szabadulni a szorításokból

Zilahi József, a megyei közgyűlés elnöke a Kelet-Magyarországnak elmondta: – Kettős szorításban vagyunk, hiszen ahhoz, hogy a világgazdaság vérkeringésébe bekapcsolódjunk, szükséges a termelés korszerűsítése, ez viszont munkahelyek megszűnését hozza magával. A megye gazdasági, politikai vezetőinek az a feladata, hogy ezt kivédje: a munkahelyteremtésben és a jövedelembiztosító tevékenység szélesítésében vagyunk érdekeltek.

Tíz éve írtuk
2008. december 31., szerda
Elbúcsúztatott rendőrtisztek

Összesen csaknem hét évtizednyi szakmai tapasztalattal vonult nyugdíjba két rendőr­ezredes. Ünnepélyes vezetői értekezleten búcsúzott kollégáitól Tamás György Lajos r. ezredes, rendészeti igazgató és dr. Kovács Sándor r. ezredes, bűnügyi igazgató.


Lukovics György aranykoszorús mesterfodrász tíz éve annak örült, hogy visszatért a hullámos haj
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1978-as, 1988-as, 1998-as és a 2008-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Hetven éve írtuk 1948. december 24., péntek Tízezer Lenin-könyv fogyott el két nap alatt A Szikra kiadásában jelent meg a karácsonyi könyvpia...

Kokó, azaz Kovács István a Kelet-Magyarországot is átböngészte húsz évvel ezelőtt
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1988-as és 2008-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Hetven éve írtuk 1948. december 11., szombat Súlyos beteget szállítottak a kórházba három hete, a 26 éves nyíregyházi tanárnőt, B. M.-et. Az orvosok megállapíto...Fehérgyarmat.
SZON.HU


hirdetés