Új tűzoltólaktanya épül Fehérgyarmaton

Az új épület látványterve, az építkezés még az idén megkezdődik
Az új épület látványterve, az építkezés még az idén megkezdődik - © Kép: katasztrófavédelem
Fehérgyarmat – Fehérgyarmaton 2020-tól egy új, korszerű ingatlan szolgálja majd a térség biztonságát.

Egy uniós pályázatnak köszönhetően 2020-ban modern, korszerű épületbe költözhet a fehérgyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség és a helyi tűzoltóság.

A „Tűzoltólaktanyák kialakítása – Fehérgyarmat tűzoltóság” elnevezésű projekt 677 millió 750 ezer 639 forintot biztosít arra, hogy a katasztrófavédelem hatékonyságát javító beruházás megvalósuljon – tudtuk meg Dóka Imrétől.

Megelőző elemzések

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese elmondta: a katasztrófavédelmi ingatlanok elhelyezését és kialakítását megelőző elemzések azt mutatták, hogy az országban egyes területek mentő tűzvédelme új laktanya építésével, illetve a meglévő átépítésével erősíthető. A program hat városban hoz látványos fejlődést: Fehérgyarmat mellett Gyöngyösön, Pécsett, Kiskőrösön, Kecskeméten és Piliscsabán.

– Fehérgyarmaton 2020-tól új, korszerű ingatlanban szolgálják majd a hivatásos tűzoltók a térség biztonságát. Az érintett területen a katasztrófavédelem mátészalkai és fehérgyarmati tűzoltóegységei 67 település 48 ezer lakójának biztonságáról gondoskodnak. A beruházás végére a tűzoltóságnak és a kirendeltségnek helyet adó épület alkalmassá válik arra, hogy abban a hivatásos állomány, valamint a szükséges jármű- és eszközpark megfelelő elhelyezést kapjon – tette hozzá a helyettes szóvivő.

Ezer négyzetméter

– Az épület az emelet-ráépítés révén több mint ezer négyzetméter alapterületű lesz, hozzáépül egy könnyűszerkezetes, kétszerállásos szertár, valamint egy tömlőszárító. A felújított épület földszintjén a katasztrófavédelmi kirendeltség irodái, az emeleten étkező, pihenő, öltöző és további irodák kapnak helyet, míg a tervezett könnyűszerkezetes épületben a tűzoltóság működéséhez szükséges helyiségek egy részét (raktár, műhely, bevetésiruha-tároló) alakítják ki – sorolta Dóka Imre, és megjegyezte: a beruházás befejezésének tervezett határideje 2020. március 31.

KMFehérgyarmat.
SZON.HU


hirdetés