Fehérgyarmaton leteszik az új iskolaépület alapkövét

Akt.:
Fehérgyarmat – A Fehérgyarmati Református Egyházközség javában készül a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének ünnepélyes alapkőletételére, amely vasárnap délelőtt fél tízkor kezdődik a Sport u. 22. szám alatti területen, amely helyet ad az új intézménynek.

Várják a rendezvényre dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, valamint Fülöp Attilát, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát.

Az ünnepélyes alapkőletételt követően hálaadó istentiszteletre kerül sor, ahol igét hirdet dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

– A reformáció 500 ünnepségsorozat része a program, ami nem pusztán a fehérgyarmati járás, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye életében is kiemelkedő jelentőségű. A fejlesztés eredményeként a környék egyik legelismertebb közoktatási intézménye költözhet majd a korszerű tanítási és nevelési feltételei közé – említette Némedi Gusztáv lelkipásztor, az intézményfenntartó képviselője.

A tervek szerint 2019 szeptemberében az új iskolaépületben kezdheti a tanévet Fehérgyarmat és környéke több tucat településének mintegy 450 tanulója. A másfél hektáros telken magasodó háromszintes épületben 16 osztálytanterem, számos szaktanterem, csoportszoba és étkező is helyet kap. Szabványméretű kézilabda tornacsarnok és az udvaron futópálya is várja majd a diákokat.

KM
hirdetés