Fej fölött a súly, de megtartani nem sikerül

Cseri Tamás (24) lövésből, majd ebből a fejesből is bevehette volna Hegedús Lajos kapuját
Cseri Tamás (24) lövésből, majd ebből a fejesből is bevehette volna Hegedús Lajos kapuját - © Fotó: www.pfla.hu
Kisvárda – A helyzetek kidolgozásáig Felcsúton is eljutott a Kisvárda NB II-es futballcsapata, mégis újabb rangadót veszített a feljutástól távolodó csapat.

Második tavaszi meccsét is a feljutó helyen álló csapat, ezúttal a Puskás Akadémia otthonában veszítette el 1–0-ra a Kisvárda Master Good. Egy kalap alá lehet venni a két NB II-es bajnokit?

– Abszolút nem – jelezte Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója, hogy a két, ugyanolyan eredményt hozó mérkőzés is lehet más. – Amíg a soroksári pálya állapota nem tette lehetővé, hogy a saját stílusunkban játsszunk, addig a felcsúti stadion azon kevés létesítmények közé tartozik Magyarországon, ahol érvényesül a futballunk. Ilyen pályákon nagyságrendekkel jobb teljesítményre képesek a csapatok, de azt is tudni kell, a miénket is beleértve, az itthoni létesítményhelyzet profi szinten sem teszi lehetővé, hogy jó pályákon játsszanak a csapatok, és bár egyre több stadion épül és újul meg, az éghajlati viszonyok is megnehezítik a megfelelő minőségű játéktér kialakítását. A Puskás Akadémia ellen megvalósítottuk, amit szerettünk volna, a helyzetkialakításig minden rendben volt, nem hiszem, hogy a felcsútiak következő két-három ellenfelének összesen lesz annyi lehetősége, amennyi nekünk volt ezen a mérkőzésen. Csak hát a befejezés… Hogy súlyemelőhasonlattal éljek, gyönyörűen a fej fölé löktük a súlyt, de nem tudtuk két lábbal beleállva megtartani azt. Ez már képesség kérdése, ezért is mondtam, hogy nem alaptalan a Puskás Akadémia győzelme, hiszen nekik megvannak azok a játékosai, akik az első komolyabb helyzetből képesek gólt szerezni.

Az őszi kettővel együtt immár négy vereségből álló a várdaiak rossz sorozata. A négyből három meccs a jelenlegi dobogósok ellen ment el, egyaránt 1–0-ra. Ez nagyjából be is árazta a csapatot a folytatásra?

– A feljutás kiharcolásának terhe lekerült rólunk, bár ebben a témában mindig óvatos voltam, de a kívülállók és a közvélemény másként vélekedett – így Révész Attila. – Hogy ezek a csapatok éppen egy góllal lennének jobbak tőlünk, azt sem jelenteném ki egyértelműen, az viszont tény, a pályaviszonyok a defenízvebb ellenfeleknek kedveztek, a Balmazújváros és a Soroksár esetében mindenképpen. A bajnokság más szakaszában biztosan más, számunkra kedvező eredmény született volna ezeken a mérkőzéseken. Tudom, sokszor hivatkozok erre, de a mi játékunkhoz alapvető fontosságú a jó talaj, mert a támadófutballból, mint stílusból nem vagyok hajlandó engedni. Az is kiderült ugyanakkor, hogy a télen nem sikerült megnyugtatóan megoldani a csatárkérdést, emiatt sem reális a feljutásról beszélni.

Saját társával ütközött

Nem volt messze vasárnap az egyenlítéstől a Kisvárda, sőt, a 90. percben Oláh Gergő be is vette a Puskás Akadémia kapuját, de Pintér Csaba játékvezető kapustámadás miatt kifelé ítélt szabadrúgás.

– A felvétel megtekintése után egyértelmű, hogy szabályos volt a gól – jelentette ki Révész Attila. – Hegedüs Lajosnak a legutóbbi, Kozármisleny elleni meccsen is volt rossz ütemű kifutása, erre felhívtuk a játékosaink figyelmét. Ezúttal is megtörtént, már elütötte a labdát, amikor ütközött a saját játékostársával, tehát közülünk senki nem szabálytalankodott.
hirdetés