Fejszevágás után jól hasítottak

Jöttek, láttak, rossz rajt után jó néhányszor győztek a tuzsériak
Jöttek, láttak, rossz rajt után jó néhányszor győztek a tuzsériak - © Fotó: Pusztai Sándor
Tuzsér – Nem sokat néztek ki belőlük, ehhez képest szépen helyt álltak a tuzsériak.


Antal István nagy fába vágta a fejszéjét. A Debrecenből „riasztott” szakvezetőnek új csapásirányon kellett elindulni, elvégre a tuzséri futballcsapat tagjai sorra dőltek ki, oszlopos egyéniségek távoztak. A megyei első osztályú egylet nyáron munkába állt edzője, a vezetőséggel vállvetve toborzott csaknem teljesen új játékoskeretet, és ahhoz képest, hogy zsinórban négy zakóval rajtoltak, egyáltalán nem fürödtek be a Tisza-partiak.
– Megmondom őszintén nehéz feladatot vállaltam el, mert amikor megérkeztem azzal szembesültem, hogy tulajdonképpen három labdarúgóra, Dolhai Péter, Iván Attila és Zán Péter számíthattam a régi csapatból – ecsetelte a fejleményeket Antal István, a Tuzsér edzője. – A szakosztályvezetéssel együtt 19-20 éves fiatalokat állítottunk csatasorba, plusz én is vittem három debreceni gyereket. Kezdetben kicsit szokatlan volt az új stílus és a munkatempóm a srácoknak: egyéni képzésekre próbáltam fektetni a hangsúlyt, mivel többeknek sok szempontból nagy volt a lemaradása. Az első időszakban rámentem az állóképesség javítására, ami visszaütött a szezon elején, négy vereséggel indítottunk úgy, hogy közben gólt sem szereztünk. Ettől függetlenül nem ijedtem meg, bíztam abban, hogy nem hiába dolgoztunk annyit. Később éppen az fizetődött ki, hogy erőnlétileg jelentősen javulva, taktikai elemekben fejlődve léptünk fokozatosan előre a tabellán.

Olyannyira, hogy a Tuzsér eltávolodott a kiesőzónától, a nyolcadik pozicíóban posztolva inkább előre, mint hátrafelé figyel Antal István.
– Értesültem arról, hogy a rajt előtt nem sokba néztek bennünket, ehhez képest úgy gondolom, megálltuk a helyünket. Büszkén állíthatom, bár több csapat jobb állománnyal rendelkezik, ugyanakkor bebizonyítottuk, szívós, kitartó munkával szép eredményeket lehet elérni. Hozzáteszem, még így is bennünk maradt hat-nyolc pont. Remélem, együtt tudjuk tartani társaságot, amelyben van potenciál, és problémamentes felkészüléssel tavasszal odaérhetünk a középmezőny élére.

KM-KT

Tuzséri tükör

A Tuzsér megyei I. osztályú csapatának bajnoki mutatói

8. Tuzsér 15 6 2 7 18–21 20
Hazai pályán: 7 4 1 2 10–6 13
Idegenben: 8 2 1 5 8–15 7
Házi góllövőlista. 6 gólos: Baglyos Levente. 2 gólos: Bacskai Attila, Jónás Kálmán, Kovács Dávid, Lakatos Balázs, Szabó Csaba. 1 gólos: Iván Attila, Szilágyi Dávid.

Címkék: , ,


Sporthírek


hirdetés