Fejszével verte halálra ivócimboráját Eperjeskén

Fejszével verte halálra ivócimboráját Eperjeskén
Nyíregyháza – Nem jogerős ítéletet hirdetett a Megyei bíróság dr. Bálint Tibor vezette tanácsa Eperjeske községben történt brutális emberölés ügyében.

A vádlott 20 éves helybeli K. G. korábban vagyon elleni cselekmények miatt ötször volt büntetve. 2008. március 13-án egész napos italozás után a későbbi sértettel (O.L. 35 éves helyi lakos), és egy harmadik személlyel még az esti órában is vett tömény szeszes italt és sört.

A harmadik cimbora távozás után ma már nem tisztázható okból K. G. összeveszett a sértettel őt megütötte, majd amikor a földön feküdt, többször az arcába taposott. Ezután hazament, és egy 70 cm nyélhosszúságú baltával tért vissza a még mindig eszméletlen emberhez, és mellé állva fejbe verte. Onnan a lábánál fogva mintegy hatvan méterre vonszolta, és a villanyfénynél a fejszével lábaira, ágyékára, testére mért ütésekkel szétverte. Amikor befejezte, otthagyta a vérző sérültet haldokolni. A rendőrök rövidesen elfogták.

A vádlott cselekményét beismerte, és megbánta, ez nagyon jelentős enyhítő körülménynek bizonyult. A bíróság a védelemnek azt az álláspontját, hogy a vádlott első ütése halálos volt, és a többit már a holttestre mérte az orvos szakértői véleményekre támaszkodva elvetette. A vádlottat a bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a végső szót a Debreceni ítélőtábla mondja ki a szörnyű ügyben.

Előzmények:

– Pusztai Sándor –
hirdetés