Feketegazdaságra ösztökél

Minden intézkezdés visszaveti a megye és a régió fejlesztési lehetőségeit, hisz a még működőképes kis- és középvállakozásokat sújtja terheivel a szolidaritási adó, a társasági adó, a kamat-, árfolyam nyereségadó.

Azokat büntetik tehát az intézkedés, akik legtöbbet tehetik a működő gazdaság fellendítéséért – ismertette Makay Zsolt a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke keddi sajtótájékoztatóján. – Mindezt egy olyan megyében, ahol az átlagbérek is alulmaradnak a nyugatabbra lévőkhöz vagy Budapesthez képest.

Az intézkedések a szürke és fekete gazdaságot erősítik, valamint a munkanélküliséget – tette hozzá. Adatokkal is illusztrálta Hajdú-Bihar állapotát: a fizetések 13 százalékkal alacsonyabbak itt, mint az országban, a munkanélküliségi ráta nálunk 10 százalékos, az országos 7,7 százalékot igencsak meghaladja, 100 háztatásra 152 inaktív és eltartott ember jut, mely jóval magasabb az országos átlagnál. Kitért arra, hogy az Új Egyensúly program lassan,de biztosan eltűnteti a középosztályt, tulajdonképen a teljesítményt bünteti, és azokat, akik még hajlandóak dogozni eme törvényi feltételek mellett is.
hirdetés