Fel kell készülni a legrosszabbra – 90 percen keresztül „háború” lesz, az biztos

Osváth Sándor és a Szatmár Unió alighanem nagy lendülettel veti bele magát a Mátészalka elleni szatmári rangadóba
Osváth Sándor és a Szatmár Unió alighanem nagy lendülettel veti bele magát a Mátészalka elleni szatmári rangadóba - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Nagyecsed botlása, illetve ibrányi győzelem esetén eldőlhet a bajnoki cím.

Semmi extra. Mármint a megyei első osztály előző körében. Nyert, akinek nyerni kellett. Illetve döntetlen született azon összecsapáson (Bakta–Nyírgyulaj), amelyen fajsúlyos ellenfelek ütköztek meg. Ugyancsak ikszelt a Nagyhalász, így tovább távolodott a kiesés megúszásért vívott csatában érdekelt Gyulaháza, Kemecse párostól. Utóbbi egylet sorsa megpecsételődni látszik, innen már csoda lenne a feltámadás.

Bezzeg az Ibrány egészen más célokért harcol. Az élen nyomuló Gerliczki-legénység nyolc pontos előnye több, mint elegendőnek tűnik, olyannyira, hogy a tabellán második Nagyecsed esetleges hét végi botlása esetén akár a pezsgők is durranhatnak, magyarán bajnoki cím is eldőlhet! Ehhez, persze néhány feltétel megvalósulása szükséges. Legfőképpen az ibrányiak tehetnek ennek érdekében, mégpedig a Nyírgyulaj otthonában. Az aktuális játéknap legnagyobb rangadóján azonban aligha várhatja az égből a mannát az Ibrány, amelynek tavasszal egyébként is meggyűlt a baja, amikor kimozdult a jól megszokott közegéből.

Nem mintha az Ecsednek olyan haj, de könnyű dolga lenne. Mert bár haza pályán szerepel az Ádámszki-brigád, a szezon második felében egyre előrébb araszoló vendégek minden turpisságra képesek. …és nem árt kicsit hátra is tekinteni. A Szakoly ugyanis mereven ragaszkodik az élcsoprotban kiharcolt pozíciójához, arról nem beszélve, Kemecsén akár szűkítheti is a dobogósokkal szemben felhalmozott hátrányát.

Sz se róla, a Mátészalka rápihenhetett a szatmári klasszikusra, a fehérgyarmati túrára. Az elmúlt héten szabadnapos MMTK teljes gőzzel iparkodhatott azon, hogy nagyot domborítson a Szatmár Unió vendégeként. Igaz, a házigazdát sem kell félteni, a legjobbaknak is képes befűteni. Ősszel gólnélküli döntetlent brusztoltak ki a felek, megkockáztatható, ezúttal más lesz a leosztás…

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 27. forduló (kezdés: 17 ifi: 15)

Szombat

Nyírgyulaj (3.)–Ibrány (1.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A jelenlegi pozíciónkat szeretnénk megtartani, ehhez viszont a bajnokot kell legyőznünk! A feladat nagy kihívás, de a csapat képes a bravúrra.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A futsaljátékosok folyamatos futballcsapatba integrálásával nagyon komolyan megerősödött a Nyírgyulaj. Ugyanakkor ennek tudatában is azt mondom, jelen állás szerint akár már szombaton bajnokok lehetünk, ennek érdekében pontot, vagy pontokat kell szereznünk.

Tiszavasvári (10.)–Mándok (9.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Nagyon fontos lesz számunkra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, és véleményem szerint erre reális esélyünk is lehet, ha srácok is így gondolják. Ehhez azonban nagyobb fordulatszámon kell pörögnünk már a mérkőzés elejétől kezdve.

Matyi András, mándoki edző: – Remélhetőleg a héten kiegyenesedünk, visszatérnek az eltiltott játékosok, a két sérültből talán egy felépül és így közel a legjobb összeállításban léphetünk pályára. Bízom a fiúkban!

Nagyecsed (2.)–Baktalórántháza (8.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Anno még a baktai aranycsapat tagja voltam, éppen ezért szívesen gondolok vissza arra az emlékezetes időszakra. Ráadásul a két egyesület nagyon jó kapcsolatot ápol, ettől függetlenül kilencven percen keresztül „háború” lesz, az biztos. A végén pedig újra kezdjük a barátságot.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Olyan csapathoz utazunk, amelyben a labdarúgáshoz közel álló emberek minimum ilyen szereplést megérdemelnek, Tiszteljük eddigi eredményeiket, de mint már volt rá példa, ők is verhetők, ezzel mi is megpróbálkozunk. A meccs után találkozunk!

Kemecse (15.)–Szakoly (5.)

Resán Attila, kemecsei szakosztályvezető: – Nem érdemes mellébeszélni, fel kell készülni a legrosszabbra, de az élet akkor sem áll meg.

Hokk Béla, szakolyi edző: – Szívemhez közel áll csapathoz látogatunk, de a érzelmeket félretéve, győzni megyünk Kemecsére.

Vasárnap

Szatmár Unió FC (11.)–Mátészalkai MTK (7.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Üzenem Siska mesternek, hogy a heti konzultáció elmarad, bár ha a csapatáról érdemleges információval tud szolgálni – hívjon… A hét végén játszhatunk egy élvezhető mérkőzést, de ehhez a játék „összes” szereplőjének tudása legjavát kell nyújtania!

Siska Attila, mátészalkai edző: – Egyik csapat sem érezte a győzelem ízét már hetek óta. A hazaiakban a múlt heti vereség után nyilván dolgozik a „csak azért is” érzés, mi pedig tudtunk pihenni, így a sérültjeink felépültek. Úgy érzem, ezúttal nem lesz döntetlen, nyerjen a jobb!

Gyulaháza (14.)–Tuzsér (6.)

Bardi Béla, gyulaházi egyesületi elnök: – A gyenge hazai szereplésünket szeretnénk némileg kozmetikázni, annál is inkább, mert utoljára játszunk itthon ebben a szezonban.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Jön a kritikus harmadik meccs az életéért küzdő Gyulaháza ellen.

Tiszakanyár (12.)–Sényő-Carnifex (4.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A múlt héten három kapufáig jutottunk, amiért nem jár pont. Most már el kell kezdeni a gólgyártást és a pontgyűjtést is! Persze, nem olyan egyszerű feladat egyik sem.

Ember Roland, sényő edző: – Két vereség után alighanem „harapós” ellenfél vár ránk, én viszont bizakodó vagyok, mert jó látni a srácokon, hogy a bajnokság hajrájában sem lankad a munkakedv, sőt… Szeretnénk tovább folytatni megkezdett sorozatunkat.

Szabadnapos: Nagyhalász
hirdetés