Fél milliós adomány a kórháznak

Akt.:
adomány a kórháznak
adomány a kórháznak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az Első Nyíregyházi Lions Club a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak, és Egyetemi Oktatókórház Déli Pólus részére gyűjtött adományokat a legutóbbi bálján is.

Az így keletkezett alapot fél millió forintos összegre kerekítve jelképesen hétfő délután adta át a soros elnök Cidor Mihály, a főigazgató dr. Mangol Csilla, és helyettese dr. Adorján Gusztáv részére.

Az adományt öt osztály, a szemészet, ortopédia, orr, fül, gége, diabétesz, és a szülészet kapja. Az adományozó, és az adományozott között igen régi, tizennégy éves kapcsolat van, és a felhasználásról dr. Szabó Éva mondta el, hogy a lakosság széles körét érintő szűrésekben tudják hasznosítani. A magas vércukorszint, a túlsúly, a mozgásszegény életmódból fakadó egészségkárosodás és ennek szövődményei sajnálatosan gyorsan terjedő gondot jelentenek.

 

A klub korábban is támogatta a látásromlással küszködőket, e téren pedig hasznos minden segítség. Az oroszlános hajrával az év végén befutó adományt Mongol Csilla köszönte meg, hozzátéve: mindig jól jönnek az adományok, és az eltelt időszakban sokan dolgoztak azon, hogy ez az adomány összegyűljön, jól fog hasznosulni. Örülünk annak, hogy a civil szervezetekkel, mecénásokkal így kialakult a jó kapcsolat. Dr. Adorján Gusztáv a tenni akarást emelte ki, és megköszönte az adományt, egy hasonlattal élve: a segítség minden cseppje hasznos, mert cseppekből lesz a tenger, hisz a kórház az emberek érdekében tudja felhasználni az így beszerzett plusz eszközöket.
hirdetés