Fel van adva a lecke

A nyíregyházi delegáció, balra Medvéné Kendi Tímea igazgatóhelyettes
A nyíregyházi delegáció, balra Medvéné Kendi Tímea igazgatóhelyettes - © Fotó: Iskola
Nyíregyháza – A tanároknak huszonkét tanórájuk van egy héten, s mindenben számíthatnak a szülők segítségére.

Az olaszországi Chietiben találkoztak azok a tanulók és pedagógusok, akik részt vesznek az „Erasmus+ Stratégiai partnerségek” elnevezésű nemzetközi iskolai projektben. Bulgária és Románia után most a közép-itáliai város rendezte meg a soron következő találkozót, így Chietiben adták át egymásnak tapasztalataikat a projektben részt vevő magyar, bolgár, román, olasz és török iskolák tanulói és tanárai.

Mindenki bemutatkozott

– A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium koordinálásával újabb fejezete íródott az „Európai történetek” címet viselő közös történetnek. A többnapos program során három helyi oktatási intézményben folyt a munka, amely mellett a prezentációkon keresztül mindenki bemutatta saját városát, gimnáziumát, miközben betekinthettünk a chieti iskolai hétköznapjaiba – mondta Medvéné Kendi Tímea.

– Nálunk elképzelhetetlen módon az alsóbb évfolyamon annyira védik a kicsik gerincét, hogy nincs iskolatáskájuk, de még tolltartójuk sem, viszont robotikával foglalkoznak, s minden évfolyamon van egy-egy kiemelt terület, amelyre fókuszálnak valamennyi tantárgyból, mint például az iskola és környezete, az otthon és környezete, a régió, majd Olaszország megismerése. Úgynevezett „Mindfullness” foglalkozásokon vezetik le a diákok fölös energiáit, a jól megválasztott mozgásformák trenírozzák az agyműködést, ezáltal segítik a koncentrálást. A tanároknak huszonkét tanórájuk van egy héten, s mindenben számíthatnak a szülők segítségére. A kreatív tevékenységeken túl az Olaszországban töltött egy hetet emlékezetessé teszi még a zuhogó esőben megtekintett Róma, a chieti csokoládé fesztivál és a Pescara mellett található sípálya is, ahonnan a világon egyedülálló módon sportolás közben az Adriai-tengert is meg lehet csodálni – vázolta fel röviden az olaszországi napokat Medvéné Kendi Tímea, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese, egyben a program koordinátora, aki hozzátette: fel van adva a lecke, hiszen a következő találkozó helyszíne Nyíregyháza lesz.

TG

Címkék: ,hirdetés