Felavatták a városi gördeszkapályát Zalaegerszegen

Akt.:
Szabadidő - Új városi gördeszka pálya Zalaegerszegen
Szabadidő - Új városi gördeszka pálya Zalaegerszegen
Zalaegerszeg, 2012. április 28., szombat (MTI) – Gördeszka-, görkorcsolya- és BMX-pályát adtak át szombaton Zalaegerszegen. A létesítményt Lendvai Zoltán, az internetes oldalakon világszerte “gördeszkás papként” megismert rédicsi plébános szentelte fel, aztán reverendában rövid bemutatót is tartott, majd a gyerekekkel együtt siklott a pályán.

Az extrém pálya extrém körülmények között jött létre, a zalaegerszegi városvezetőket ugyanis Lendvai Zoltán kereste fel az ötlettel – mondta el Gyutai Csaba fideszes polgármester. “Kicsit szokatlan, hogy egy plébános bekopog a városháza ajtaján, és azt mondja, hogy a fiataloknak kellene egy gördeszkapályát építeni”, de a városvezetés elfogadta a javaslatot. A jótékonysági napokon már nagyon sok célra gyűjtött a város, ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy most legyenek a fiatalok a kedvezményezettek. Közadakozásból mintegy hárommillió forint gyűlt össze, a fennmaradó összeget a város tette hozzá. Mintegy 12 millió forintos ráfordítással jó minőségű pálya épült, amelyet a fiatalok balesetmentesen, jó egészségben használhatnak.
Végre Zalaegerszegen is van egy hely, ahol a fiatalok játszhatnak, és nem kell a művelődési ház vagy a templom lépcsőin gyakorolniuk – mondta el Lendvai Zoltán az MTI-nek, hozzáfűzve, hogy a pálya lejtői sokkal izgalmasabbak, mint ahol eddig gyakoroltak.
A plébános beszélt arról is, hogy az óvodások, kisiskolások számára van játszótér, de a serdülőknek nincs, pedig ők a legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartoznak. Példaként megemlítette, hogy Lentiben rendőröket hívnak a “fiukhoz”, pedig ők nem bűnözők, csak szeretnének valahol játszani, de nincs helyük, itt mostantól nyugodt körülmények között lehetnek.
Szabó Zoltán, a rendezvény szervezője elmondta; az extrém sportot választó zalaegerszegi fiatalok eddig tereptárgyakon gyakoroltak, most viszont normális körülmények között tudnak sportolni, a speciális ugróelemekkel kiegészített pályán minden megvan, ami ezekhez a sportokhoz kell.
A tervek szerint a jövőben komoly rendezvényeket, versenyeket szeretnének tartani a négyszáz négyzetméteres területen.

-MTI-
hirdetés