Felborult egy úszódaru a Krímnél – hárman eltűntek

Akt.:
Felborult egy úszódaru a Krímnél – hárman eltűntek
Oroszország – Öt munkást sikerült kimenteni, további háromnak viszont nyoma veszett, miután vontatás közben felborult egy úszódaru a viharos Fekete-tengeren.

Az orosz katasztrófavédelmet a kora hajnali órákban értesítették arról, hogy Jalta körzetében, 4 kilométerre a partoktól felborult egy tengeri úszódaru, amelyet Kercs felé vontatott két hajó. A baleset idején hatalmas vihar tombolt a Fekete-tengeren, és a több méteres hullámok révén a víz betört a daru fedélközébe.

Az ASPTR-1 úszódaru 8 fős személyzete megpróbálta megakadályozni a katasztrófát, ám az mégis bekövetkezett: a szerkezet felborult, majd elsüllyedt. A vízbe esett munkások közül ötöt sikerült kimenteniük a kísérő hajók személyzetének. Három embernek azonban nyoma veszett. A baleset helyszínén a tenger mélysége 90 méter.

Az eltűntek keresése jelenleg is tart. A mentést azonban akadályozza, hogy a térségben az időjárási körülmények jelenleg is „szörnyűek” – ahogy a Vesti.ru helyszíni tudósítója fogalmazott. Az orkánerejű szélben a hullámok magassága meghaladja a két métert.

A Fekete-tengeren uralkodó mostoha időjárás másutt is károkat okozott. Odessza központkában például a viharos szél felborított egy toronydarut, amely megrongálta egy szórakoztató központ tetőszerkezetét, károkat okozott egy utasokkal teli buszban, és totálkárossá tört egy személygépkocsit.

– Palkó István –
hirdetés