Felébred téli álmából a víztározó is

Levelek – A jég elvonulása után semmiféle haltetemet nem észleltek a víz tetején a kft. munkatársai.

Szerencsés helyzetben van a Leveleki-víztározó, mert a IV. számú főfolyásnak köszönhetően mozgásban van a tó vize, s így mindig frissül az oxigéntartalma is.

Ráadásul most gyakran váltogatták egymást a fagyos és az enyhe időszakok, így ha be is fagyott a víztározó, nemsokára kiengedett részlegesen vagy egészében a jégréteg, így nem jelentett az sem problémát, ha nem készült fénycsatorna a jégen.
Mindennek a szerencsés helyzetnek is köszönhető, hogy nem volt halpusztulás a télen a Leveleki-víztározón, a téli jég elvonulása után semmiféle haltetemet nem észleltek a víz tetején a halgazdálkodási joggal rendelkező Nyírségi Hal és Vad Kft. munkatársai.

A megszokott helyen

Az elmúlt hétvégén teszthorgászok jártak a tónál, szép számmal fogták a változatos méretű csukákat, süllőket. Az idei évre szóló jegyek (napi, csónakos, többnapos bojlis) már elkészültek, péntektől a megszokott helyen, a közeli presszóban már kaphatóak.

Akik pedig éves területi ­jegyet szeretnének váltani, azután vehetik meg, ha egyeztettek Mikucza Zsolt tulajdonos ügyvezetővel. (Az internetes portálokon megtalálható a telefonszáma.) A hétvégétől a víz a teljes terjedelmében a horgászok rendelkezésére áll.

KM

Címkék: , ,hirdetés