Felelőtlen gazdálkodás, rossz döntések

Pénteken a Fidesz-MPSZ politikusai sajtótájékoztatón kommentálták az elmúlt testületi ülés történéseit.

Márföldi István a Városkép Kht. közhasznúsági jelentése kapcsán osztotta meg a sajtóval a párt álláspontját. Értetlenül állnak a jelenség előtt, miszerint a társaság létrehozását a város 2004-ben racionalizálási okokkal indokolta, ennek ellenére egy esztendő alatt 33 millió forint veszteséget halmozott fel a cég. Történt ez úgy, hogy soha nem érkezett hír arról, hogy gondok lennének, s nem került sor üzleti terv módosítására sem emiatt.

Felháborítónak tartják a politikusok, hogy míg a gazdálkodás jókora kívánnivalót hagy maga után, az elszámolás pontatlan, a cégvezető 3 millió forint prémiumot tehetett zsebre. A szocialista képviselők pedig annak ellenére, hogy feltárták volna a felelőtlen gazdálkodás okait, elfogadták a beszámolót és indítványozták a kht. feltőkésítését.

Hasonló indulatokat váltott ki a Fidesz képviselőiből a Herman Ottó általános iskola igazgatóválasztásának a kérdése is. Vinnai Győző ma is határozottan kiáll álláspontjuk mellett, miszerint politikai döntés született, amikor a két pályázó közül egyiket sem támogatta a testület. Azt állítják, az iskolai viszály csíráját éppen a jelenlegi városvezetés vetette el, tudomásukra jutott ugyanis, hogy évek óta harc folyt a jelenlegi direktor Faragó Péter ellen.

Antidemokratikus a polgármester korábbi kijelentése is, miszerint az orosi iskolába új vezető szükséges. A Fidesz politikusai Faragó Pétert jó vezetőnek tartják, pedagógiai tevékenysége megkérdőjelezhetetlen. Ezért továbbra is amellett kardoskodnak, hogy amíg megalapozott döntés nem születik az új direktor személyéről, addig a jelenlegi megbízottként tölthesse be ezt a posztot.

– Pók Viktória –
hirdetés