Felfestetlen utak

Sokan kérdezik látogatóink közül, hogy meddig marad felfestetlenül, azaz útburkolati jelek nélkül – balesetveszélyt okozva – a miskolci utak egy része, többek között az Avason.

Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Kht. igazgató-helyettese elmondta: ez év elejétől a közhasznú társaság az önkormányzati üzemeltetésű és fenntartású utak kezelője.

A burkolati jelek festésére 15 millió forint áll rendelkezésükre az idén, annyi, mint a tavalyi munkákra. Most fejeződik be a kátyúzás (és a „szőnyegezés”) ütemezése, ezt követi – összhangban az előbbivel – a festésé. Az igazgató-helyettes arról is tájékoztatott, hogy mihelyst megvan az ütemterv, azt azonnal az Észak-Magyarország, illetve a Borsod Online rendelkezésére bocsátja.  Áprilisban szeretnék indítani a felfestést, amihez az is kell, hogy a talaj hőmérséklete 10 fok fölött legyen.

A festéknek elvileg két-három évet kell(ene) kibírnia, de ott, ahol nagy mértékben kopik – ilyenek a zebrák –, egy éve alatt eltűnik. Van tartósabb festék, ám az ötször annyiba kerül, és ilyenre nem futja.
hirdetés