Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a nyíregyházi testnevelő

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a nyíregyházi testnevelő
Nyíregyháza – Ítéletet hozott a bíróság a kiskorú veszélyeztetésével vádolt tanár ügyében.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. június 12-én kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, ezenkívül 5 évre eltiltotta a tanári szakképesítéshez kötött foglalkozás gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a tanóráin nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmazott. Rendszeresen megalázóan, becsületsértő módon beszélt a gyerekekkel, őket „hülyének”, „bénának”, „bambának” nevezte. A tanórákon többször agresszív hangnemben kiabált, s az is előfordult, hogy káromkodott a gyerekek előtt.

Ha a gyerekeknek nem volt megfelelő az úszástechnikájuk, a fejükre ütött, vagy az úszószemüveget úgy megrántotta a gyerek fején, hogy az a gyerek arcára visszacsapódott. A nem megfelelő testalkatú gyerekeket az osztály előtt „lekövérezte”.

A vádlott manipulálta a gyerekeket azzal, hogy aki elmondta a szüleinek az iskolában történteket, azt a következő tanórán megszégyenítette.

Módszerei olyan mértékű szorongást, feszültséget okoztak több diákban, hogy a vádlott órái előtt többen fejfájástól és hányingertől szenvedtek, illetve volt, aki már előző éjszaka nem tudott aludni.

A bíróság a 11 sértett kiskorú gyermek, a szülők tanúvallomására, illetve a kirendelt igazságügyi szakértők szakvéleményére alapozta az ítéletét.

Az ítélet nem jogerős.

– Nyíregyházi Törvényszék –


Mindenki egyért: nem mondott csütörtököt az összefogás csütörtökön
Nyíregyháza - Iskola helyett a bíróságnál kezdték a napot csütörtökön a nyíregyházi testnevelőtanár volt tanítványai. „Mindig van jobb megoldás!”; „Köszönjük, Gabi bácsi! Jó tanárunk voltál! Hálásak vagyunk!” Ezekkel az üzenetekkel és nem utolsó sorban a jelenlétükkel fejezték ki a kiskorú veszélye...
Nyíregyháza - Lehülyézte vagy bénának nevezte diákjait egy nyíregyházi tanár, ha a gyerekek szerinte nem úsztak jól. De ennél durvább módszerei is voltak, például a víz alá nyomta vagy gyomron vágta azt, aki szerinte gyengébben teljesített. A történtek után több diák is rettegve járt az úszás órá...
Nyíregyháza - Egy közéleti ember sosem lesz mindenkinek megfelelő, nem tud mindenki kedvére tenni – a tanár sem - írja olvasónk. A Szabolcs Online-on megjelent, „Rettegtek a gyerekek a nyíregyházi tornatanártól” című cikkre szeretnék reagálni. Mivel az újságban a tanár csak mint J. G. D. szerepel...
hirdetés