lóra!

2019.10.01. 15:22

Nyírbogdány a Nemzeti Vágtán

A megalapításának az idén 800. évfordulóját ünneplő település nevében indítanak egy lovast a szervezők.

Az a rendkívüli megtiszteltetés érte Nyírbogdányt, hogy a Nemzeti Vágta igazgatósága az idén megalapításának 800. évfordulóját ünneplő település nevében lovast indít az október 19–20-i Kárpát-medencei lovasfesztiválon.

A tizenkettedik előfutamban

Balogh Tibor polgármester és a Nemzeti Vágta igazgatósága közötti jó kapcsolat eredményeképpen ebben az évben is lehet szurkolni a versenysorozat döntőjében a település nevében benevezett lónak és lovasának, Mellár Péter Bende­gúznak.

Nyírbogdány versenylovának indulását a Nemzeti Sport napilap és a lapkiadó Mediaworks Hungary Zrt. támogatja.

Budapesten szeptember 25-én ünnepélyes ceremónián sorsolták ki a Nemzeti Vágta futamainak sorrendjét a Hadtörténeti Múzeumban. A futamokon induló települések neveit a Sorsládából húzták a hazai lovasélet ismert és jeles képviselői. A nagy múltú kulturális rendezvényt az idén 12. alkalommal rendezik meg a Hősök terén.

Nyírbogdány delegációja – Balogh Tibor polgármester, Terdik Tibor, a pénzügyi bizottság elnöke és dr. Mátyás B. Szabolcs jegyző – részt vett a múlt heti sorsoláson, ahol a Nemzeti Vágta vezetőségétől, Lázár Vilmos elnöktől, Bendes Csaba elővágta- és nevezési igazgatótól, Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatótól, valamint a Mediaworks Hungary Zrt. nevében Buzgó József ­operatív igazgatótól személyesen fogadhatták a gratulációt a részvételért. A sorsolás ­eredményeként Nyírbogdány lova a 12. előfutamon Érd, Székelykeresztúr, Szilvásvárad, Füzérradvány, Kunadacs települések lovaival versenyez a döntőbe ­jutásért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában