Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kislányát leforrázó aranyosapáti nőt

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kislányát leforrázó aranyosapáti nőt
© Fotó: főügyészség
Nyíregyháza, Aranyosapáti – A Nyíregyházi Törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte O. E. vádlottat. A törvényszék a fogházbüntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.


A nő és élettársa öt kiskorú gyermeket nevelnek az Aranyosapátiban lévő családi házukban.

2016. augusztus 23-án a vádlottat gyermekei arra kérték, hogy készítsen nekik az udvaron fürdővizet. A vádlott a házban vizet forralt, majd azt egy edényben kivitte az udvarra, és beleöntötte egy gyermek fürdőkádba. A vizet langyosítani akarta, ezért elment a közelben lévő csaphoz, hogy hideg vizet engedjen. Ezalatt a házból kiszaladt az 5 éves kislánya, meglátta a vízzel töltött kádat, hirtelen belelépett, majd megcsúszott és beleesett a forró vízbe. A kislány súlyos égési sérülései következtében közvetett életveszélyes állapotba került, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Az anya a tőle elvárható kellő gondosságot elmulasztotta, mivel előzőleg nem hívta fel a gyermekei figyelmét arra, hogy ne menjenek a forró víz közelébe.
Az ítélet nem jogerős, a védő 3 napot fenntartott a nyilatkozattételre.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –


Nyíregyháza, Aranyosapáti - Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja az ügyész azt az aranyosapáti nőt, akinek öt éves kislánya az anya figyelmetlensége miatt beleesett a fürdőzéshez előkészített forró vízbe, amitől III. fokú égési sérülései keletkeztek. A Sza...
hirdetés