profik

2020.04.09. 16:34

Összefog Ridley Scott és Lady Gaga

A Gucci-divatbirodalom bemutatása Maurizio Gucci meggyilkolásának történetén keresztül Ridley Scott filmrendező régen dédelgetett terve volt. Az Oscar-díjas Gladiátor rendezője az MGM filmstúdióval szerződött a film elkészítésére, melynek sztárja Lady Gaga lesz.

Singer/actress Lady Gaga arrives for the 2019 Met Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 6, 2019, in New York. - The Gala raises money for the Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute. The Gala's 2019 theme is “Camp: Notes on Fashion" inspired by Susan Sontag's 1964 essay "Notes on Camp". (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Forrás: ANGELA WEISS / AFP

Fotó: AFP

Bár a többi hollywoodi stúdióéval együtt a koronavírus-járvány miatt az MGM produkciói is leálltak, bemutatóit elhalasztották, a stúdió januárban munkába állt új főnöke, Michael De Luca nem tétlenkedik, átszervezte a vezetőséget és új produkciók előkészületeibe vágott bele – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A hollywoodi szaklap úgy értesült, hogy a Ridley Scott Gucci-filmjéért folyó küzdelemben az MGM azzal utasította maga mögé a Netflixet, hogy a rendezőnek fontos volt a film széleskörű mozis forgalmazása is, amelyet az MGM biztosított.

A The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed (A Gucci ház: egy szenzációs gyilkosság, őrület, ragyogás és kapzsiság) című könyv nyomán készült forgatókönyv Murizio Gucci, a nyolcvanas években hanyatlásnak indult divatbirodalom fejének meggyilkolását állítja a családtörténet középpontjába. A Gucci-birodalom örökösének meggyilkolását 1995-ben volt felesége, Patrizia Reggiani tervelte ki, akit ezért 29 évi börtönbüntetésre ítéltek. A korabeli sajtóban fekete özvegyként emlegetett exfeleség szerepére Scott Lady Gagát szemelte ki, a stúdió már tárgyal a szerződéséről.

A film produceri feladatait a 82 éves rendező és felesége, Giannina Scott látja el.

Az MGM annyira bízik a produkció megvalósításában, hogy 2021. november 24-re már ki is tűzte premierjét.

Borítókép: Lady Gaga a 2019-es Met Gálán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!