Feljebb ütné magát az amatőr-világranglistán

Az edzőtáborokban remek idő várta Bálintot
Az edzőtáborokban remek idő várta Bálintot
Nyíregyháza – Závaczki Bálint Cipruson kezdi az idei versenyek sorozatát, majd Törökországban folytatja.


Remek esztendőt zárt a nyíregyházi Závaczki Bálint, érmek, serlegek sokasága került a vitrinjébe. Bálint a legmagasabban jegyzett magyar férfigolfozó az amatőr felnőtt-világranglistán, tavaly a szövetségtől immáron második alkalommal az év junior golfozójának járó díjat is megkapta. Még valami az elmúlt évről: a Gymnasiade történetében először indult golfozónk, Bálint Marokkóban bronzérmet szerzett.

A nyíregyházi Eötvös-iskola magántanulója már túl van a felkészülés dandárján, és a hét végén már versenyezni fog.

Folyamatosan javult

– Január tizenkettedikén a beltéri edzéseket szabadtérire cseréltem, mégpedig Törökországra – kezdte az év eddig eltelt időszakáról Závaczki Bálint.

– Apával úgy döntöttünk, hogy beillesztjük a versenynaptárba, annak ellenére, hogy így kevesebb időm marad kihoznom magamból az iskolai elvárt maximumot. A nyolcnapos túra jól sikerült, folyamatosan javuló játékot produkáltam, ami jó előjel lehet a szezonra. – Hazaérkezés után öt nappal már indultam Ciprusra, ahol szintén egy hetet töltöttem el – folytatta Bálint. – A cél az volt, hogy a hétvégi Ciprus Junior Open helyszínét megismerjem. Bár már öt alkalommal versenyeztem eddig itt, az idei verseny pályája még számomra ismeretlen volt. Szeles és szélcsendes időben is megismerhettem a pálya nehézségeit, azt hiszem, mindent megtettem azért, hogy az év első versenyén hozzam a tőlem elvárhatót.

Közben tanul is

Erre tehát nem sokat kell várni, Bálint már a helyszínen igyekszik a legjobban felkészülni. Azt követően törökországi versenyen indul Bálint, közben persze tanul is, az évzáró vizsgáit májusra tervezi.

– Ebben az esztendőben elsősorban a világranglistához pontot adó versenyekre ­összpontosítok, ezeken szeretnék minél előrébb kerülni – így Bálint.

MLTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés