Feljelentés az iwiw-en

Lóg a botrány a levegőben, közösség elleni uszítás, izgatás ellen tett feljelentést Kádár Péter a budapesti rendőrkapitányságon az iwiw-en jelenlévő uszító adatlapok miatt.

A dolog első hallásra viccesnek is tűnhetne, ám egyáltalán nem az. Kádár úr ugyanis nemcsak a náci bőrbe bújt felhasználók, hanem az üzemeltetők ellen is nyújtott be keresetet.

Többrendbeli bűnpártolás miatt tett feljelentést a Magyar Telekom – T-online vezetői ellen: Straub Elek elnök-vezérigazgató, Simó György, a T-online vezetője, Weyer Balázs, az iwiw tartalomfelelőse ellen, valamint a távközlési szolgáltatás hanyag kezelése, többrendbeli bűnpártolás miatt Szabó Márton, az iwiw ügyvezető igazgatója ellen. Ezek komoly vádak és az ügy sajnos, vagy hál’Istennek végre tényleg gondolkodásra késztet valakit.

Ezzel együtt nem lesz könnyű dolga a bíróságnak, ha eljut odáig az ügy, ugyanis hiába hivatkozik a feljelentő a távközlési jogok súlyos, cinikus és aljas megsértésére, a világháló által nyújtott szabadságot ugyanis elég nehéz törvényileg szabályozni. Nemcsak személytelenséget biztosít ugyanis a nick name (becenév) használata, de azok adatinak kiadása ismét furcsa jogi galibát lenne képes okozni. Ugyanakkor valóban túl lő a célon, az adatlapon állatok kategóriába kitöltött „kb. 4 millió zsidó” válasz. A dologban még egy furcsaság rejtőzik Kádár szerint: a német tulajdonban lévő T-online biztosítja minderre a teret.

S.S.

forrás: fiksz rádió
hirdetés