Feljelentést tett a rohamrendőrök által bántalmazott fotós

Feljelentést tett a rendőrségen a Magyar Nemzet fotósa, Éberling András, miután szombaton, az Újpest-Fehérvár futballmérkőzés után rohamrendőrök bántalmazták.

Az incidensbe belekeveredett a Blikk fotóriportere, Veres Viktor is, aki nem tereli jogi útra az ügyet, de egy bocsánatkérést elvárna. A rendőrök a meccs utáni szurkolói összecsapás megfékezésére vonultak ki, de intézkedés közben az egyik fotóst megütötték, segítségére siető társát pedig gázspray-vel lefújták.

A szombati futballmérkőzés után randalírozó újpesti szurkolók téglával bedobták az egyik rendőrautó ablakát, ezt fényképzete a két fotós. Éberling András a Független Hírügynökségnek azt mondta, munkája végzése közben rohant hozzá egy rendőr, aki tomfájával bordán ütötte. Az intézkedéshez csatlakozott még két rendőr, akik kicsavarták a kezét. Veres Viktor ezt látva kollégája védelmére kelt, őt azonban gázspray-vel fújták le, körülbelül egy méteres távolságból – erről az érintett számolt be a Független Hírügynökségnek.

Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a feljelentést megkapták és továbbítják az ügyészségnek, amely kivizsgálja a történteket.
hirdetés