Feljelentést tett az Együtt a nyírbogáti végkielégítés ügyében

Budapest, 2015. július 17., péntek (MTI) – Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett az Együtt Simon Miklós volt nyírbogáti polgármester végkielégítésének ügyében.

A párt MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írták: az előző ciklus önkormányzati tisztségviselőire vonatkozó törvény szerint nem jogosult végkielégítésre az a távozó polgármester, aki országgyűlési képviselő. Ezért Simon Miklós több mint hárommillió forintnyi végkielégítésének kifizetése bűncselekmény, a jogosulatlan kifizetés megkárosította az önkormányzatot – hangsúlyozták.

Az Együtt közleményében ismét felszólította Simon Miklóst, hogy fizesse vissza a törvénytelenül felvett végkielégítést.

A Bors hétfőn arról írt internetes kiadásában, hogy a Nyírbogátot 2001 és 2014 között vezető, 1998-tól országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Simon Miklós öthavi végkielégítésként bruttó 3 millió 67 ezer, ki nem vett szabadsága után pedig bruttó 2 millió 147 ezer forintot kapott felesége, a 2014 őszén a település polgármesterévé megválasztott Simonné Rizsák Ildikó (Fidesz) indítványára.

Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról való lemondásra szólította fel a politikust, s a Jobbik is vizsgálatot kezdeményezett. Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményez a képviselő ellen, amiért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában az “ötmillió forintos polgármesteri bánatpénzt”.

Simon Miklós az MTI megkeresésére akkor azt mondta, jogszerűen fizették ki neki az összesen bruttó 3 millió 900 ezer forintos végkielégítést és a szabadságmegváltást, rágalmazás miatt pedig eljárást indít.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal azt tudatta: nem találták törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését.

– MTI –


Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Simon Miklós ellen

Budapest, 2015. július 15., szerda (MTI) – Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a fideszes Simon Miklós ellen – közölte Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel. tovább »

Járt a végkielégítés Simonnak, mert már képviselő volt


Nyírbogát – Napok múltán sem csitul a vihar a fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyírbogát korábbi polgármesterének, dr. Simon Miklósnak tavaly megítélt végkielégítése körül. tovább »


A kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését

Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését, amellyel végkielégítést és szabadságmegváltást szavazott meg a települést 2001 és 2014 között vezető Simon Miklósnak.tovább »


Simon: Megdolgoztam a pénzemért

Nyírbogát – Politikai ellenfelei végkielégítés mutyit emlegetnek, dr. Simon Miklósnak azonban tiszta a lelkiismerete. tovább »

A Jobbik vizsgálatot kezdeményez Simon Miklós fideszes képviselő végkielégítése ügyében

A Jobbik vizsgálatot kezdeményez a Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőnek, korábbi nyírbogáti polgármesternek kifizetett ötmillió forintos végkielégítés törvényességével és jogszerűségével kapcsolatban – közölte Apáti István. tovább »


Jobbik-sajtótájékoztató: Egy minimálbéres 4 évig robotol ennyi pénzért!

Kapzsiság, Fidesz a neved! Ezzel a felütéssel kezdte a „Simon-ügyben” összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóját hétfőn dr. Apáti István. tovább »


MSZP: Nyírbogát lakóinak vissza kell kapniuk az “elmutyizott” milliókat

Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Nyírbogát korábbi polgármesterét, akinek a Borsonline hétfőn megjelent cikke szerint több millió forintos végkielégítést szavazott meg a felesége által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzata.tovább »
hirdetés