Felkereshetjük a kertészeti áruházakat

Érdemes meglátogatni a kertészeti áruházakat, árudákat
Érdemes meglátogatni a kertészeti áruházakat, árudákat - © Illusztráció: ÉKN-Archív
Nyíregyháza – Decemberben is akad még tennivaló a kiskertben.

Ilyenkor már elkészültek az új vetőmag-katalógusok a következő évre, itt az ideje tehát, hogy leüljünk egy csésze teával és eldöntsük, mit szeretnénk jövőre termeszteni a kertünkben. Jó lenne még azelőtt határozni, hogy a készletek kiürülnének.

Ha nem fagyos

Ásózhatunk is, de csak akkor, ha a talaj- és időjárási feltételek megfelelőek – nem túl nedves vagy fagyos a föld. Ha agyagos a talaj, akkor felejtsük el.

A következő pár hónap jó lesz arra, hogy meglátogassuk a kertészeti áruházat és megkeressük azokat a növényeket, amelyek télen is jól néznek ki. Amikor rájuk találunk, vegyük meg őket és ültessük el a kertben. Ez a legjobb hónap a díszfák és cserjék megmetszésére. Metsszük le félig a rózsabokrokat, hogy megóvjuk őket a széltől.

Vonzó kérgű növényt

A hónap alkalmas lehet a csupasz gyökerű cserjék és fák elültetésére, amíg a föld még langyos. Ha a kert nem elég színes, menjünk el a kertészeti árudába, és vegyünk pár virágzó, vonzó kérgű vagy levelű növényt.

Még mindig javíthatunk a gyepen, ha az időjárás is megengedi ezt. Vigyázzunk arra, hogy amikor fagypont alá esik a hőmérséklet, ne lépjünk a gyepre, mert nagy barna lábnyomokat fogunk hagyni a törékeny fű szárán.

KM

Címkék: , ,hirdetés