Felkészítették az autósokat az őszi-téli átállásra Nyíregyházán

Felkészítették az autósokat az őszi-téli átállásra Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Idén 41 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett 2016. október 22-én közlekedésbiztonsági napot a Nyír Plaza bevásárlóközpontban és parkolójában. A közös szervezés célja az volt, hogy felkészítsék az autósokat az őszi-téli átállásra.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendezvényen megjelenteknek rendőrök nyújtottak segítséget folyadékszint és fagyálló ellenőrzésben, valamint az izzók állapotának felmérésében. Szükség esetén szankciómentesen figyelmeztették a sofőröket az okmányok érvényességének lejártára. A Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóműveket vizsgálták meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrizték a gumiabroncsok állapotát. Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoztak: a kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, valamint a vállalkozó szelleműek KRESZ-tudásukat is tesztelhették.

Fotók: police.hu Fotók: police.hu ©

Az érdeklődők az ittas vezetésről és következményeiről a rendőrség szemszögéből hallhattak tájékoztatást és tehettek fel kérdéseket. Az átállást segítő akcióban idén 41 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével, akik közül 12-en nem feleltek meg a követelményeknek. Az ellenőrzésen részt vett gépjárművek esetében főként a fékberendezések és a lámpák állapota volt kifogásolható. A közlekedési szakemberek ezzel a nappal szerették volna felhívni a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében mindenkinek tudatosan kell felkészítenie járművét – és természetesen saját magát – a megváltozó körülményekre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés