Felkészült a Digitális Bíróság programra a Nyíregyházi Törvényszék

Nyíregyháza – 2018. október 12-én lezárult az E-per munkacsoport Nyíregyházi Járásbíróságon tartott konzultációs napjával a bírák és titkárok több hónapon keresztül zajló felkészítése.


A „Digitális bíróság – segédlet bírók és bírósági titkárok részére” megnevezésű, a munkacsoport által kidolgozott segédanyag és felhasználói útmutató nagy sikerrel került gyakorlati bemutatásra a törvényszék valamennyi ítélkezési szintjén.

A kihelyezett szakmai napokon tájékoztatás hangzott el továbbá az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett három új projekt – ítélkezést közvetlenül is érintő – fejlesztéseiről, a bírák mobil informatikai eszközökkel történő ellátásának aktualitás adatairól, az AHKAT fejlesztési irányairól, valamint a Bírói Döntést Támogató Rendszer koncepciójáról is.

A törvényszék felkészítés-sorozattal segítséget kívánt nyújtani a bírák részére a közeljövőben számukra kiosztandó informatikai eszközök munkavégzés-célú használatához, egyben BIIR- felhasználói ismereteik gyarapításához. A segédanyag az érintett kollégák számára megküldésre került, illetve a törvényszék honlapján is elérhető.

– Nyíregyházi Törvényszék –
hirdetés