Felkészülten várják a vihart

Pernyák Sándor
Pernyák Sándor
Nyíregyháza – A meteorológusok által előre jelzett viharról a Katasztrófavédelem megyei igazgatója, Pernyák Sándor ezredes nyilatkozott.

A meteorológusok által előre jelzett viharról a Katasztrófavédelem megyei igazgatója, Pernyák Sándor ezredes röviden ezt mondta: – Várjuk – majd hozzátette:

Felkészült a katasztrófavédelem és egyeztetések után azt is tudni lehet, hogy a megyei tűzoltóságok is felkészültek, de nem érdemes előre pánikhangulatot kelteni. A szolgálatban lévő állomány mellett a szabadidős állományt is be tudják rendelni, ha a vihar nagyobb károkat okozna, de tapasztalati tény, hogy a 80 km/ó sebességű szél még nem okoz nagyobb károkat, azonban ha a szél sebessége eléri a 120 km/ó-t, és jéggel párosul, már okozhat jelentős rongálást.

– Állandó kapcsolatban vannak a meteorlógiai központtal, és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, egyelőre azonban a vihar mér el sem érte az országot, így mért adat sincs a hatásáról. Az sem lenne meglepő, ha megyénket elérve annyira lecsillapodna, hogy csak egy kiadósabb esővel kellene számolni.

– Pusztai Sándor –
hirdetés