Fellélegzett Szakoly lakossága

Csütörtök délután a harmadik nekifutásra – a lakosság nagy érdeklődése mellett – a szakolyi önkormányzat elfogadta az idei költségvetést. A költségvetés elfogadása után számos tennivaló várt péntek délelőtt a polgármesteri hivatal dolgozóira.

– Az embereket legjobban az érdekli, hogy minél hamarabb megkaphassák a fizetésüket és a segélyüket, ezért elsősorban ennek érdekében intézkedtünk – tájékoztatta portálunkat dr. Nánássy Elek jegyző. – Az OTP nagyon megértőnek bizonyult, átutalta a bérhitelt, vagyis akinek az OTP-nél van folyószámlája, már pénteken meg is kapta a fizetését. Aki készpénzben kapja fizetését vagy más bankon keresztül intézi ügyeit, kedden kapja meg fizetését. Ugyanez vonatkozik a segélyekre is. A lakosság összetartó erejének érzékeltetésére hadd mondjam el, mi volt az emberek véleménye. Azt mondták, nem baj, ha csak az OTP-sek kapják meg pénteken a pénzt, a rokonok, a barátok megosztják egymás között, hogy mindenkinek legyen pénze a húsvéti ünnepre.

– Az adatszolgáltatási kötelezettségünknek is eleget tettünk péntek délelőtt, az információkat elektronikus úton elküldtük a Magyar Államkincstárhoz. Papírformában péntek délben vittük be az államkincstár nyíregyházi irodájába. A lap hasábjain is hadd köszönjem meg a Magyar Államkincstár nyíregyházi dolgozóinak, Kovácsné Elek Irén irodavezető-helyettesnek és Demendiné Barnóczki Erzsébetnek a hozzáállását, a segítőkészségét, a türelmét, hogy tudtunk fizetni munkabért.

– Talán mondanom sem kell, Szakoly lakossága nagyon örült, hogy megszületett költségvetés, mindenki megkönnyebbült, fellélegeztek az emberek. A csütörtöki testületi ülésen az a kompromisszum született, hogy április 22-én lesz testületi ülés, amelyen a képviselők megvitatják a költségvetési rendeletet módosító javaslatokat. Mindezt alaposan elő kell készíteni, hogy törvénytelenség ne kerülhessen a rendeletbe. A költségvetésünk tervezett hiánya arányában nem nagyobb mint korábban volt, a pályázatok és a közfoglalkoztatás miatt pedig az éves költségvetésünk át fogja lépni az egymilliárd forintot, mely jó, hiszen több állami pénz kerül az önkormányzat kasszájába – fejezte be a tájékoztatást dr. Nánássy Elek.

– M. Magyar László –
hirdetés