Felmentette a bíróság az adócsalás vádja alól a vállalkozót

Felmentette a bíróság az adócsalás vádja alól a vállalkozót
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék 2017. december 13-án magánokirat-hamisítás vétsége miatt 3 millió Ft pénzbüntetésre ítélte Sz. Gy. vádlottat, valamint 39 millió Ft vagyonelkobzást rendel el vele szemben. Az adócsalás bűntette miatt emelt vád alól felmentette a bíróság a vádlottat.

Az ügyészség a módosított vádiratában a 2003. és 2005. években elkövetett, összesen 220 millió Ft vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat Sz. Gy. vádlottal szemben.

A törvényszék a megismételt eljárásban beszerzett bizonyítékok, igazságügyi szakértői vélemény alapján az ügyészi vádirat túlnyomó részét nem látta bizonyítottnak, ezért a 2005. évben elkövetett adócsalás miatt bűncselekmény bizonyítottságának hiánya okából felmentő rendelkezést hozott. A vádlott által 2003. évben elkövetett adócsalás bűncselekményét bár részben bizonyítottnak találta, azt állapította meg, hogy ez a cselekmény elévült. Az elévült bűncselekmény miatt a törvényszék a vádlott bűnösségét nem tudta megállapítani, azonban a költségvetésnek okozott mintegy 39 millió Ft vagyoni hátrány miatt vagyonelkobzást rendelt el Sz. Gy. vádlottal szemben.

A bíróság a vádlott terhére megállapított magánokirat-hamisítás vétsége miatt pénzbüntetést szabott ki.

 

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –
hirdetés