Felmentették a pécsi püspökség két vezetőjét?

Felmentették a Pécsi Egyházmegye két, vezető beosztású alkalmazottját, a gazdasági főigazgatót és a püspöki iroda vezetőjét – közölte több különböző forrásra hivatkozva az Egyházfórum című folyóirat főszerkesztője.

Wildmann János még 2006-ban kért vizsgálatot a pécsi egyházmegye vezetősége ellen felmerült vádakkal kapcsolatban, amelyek között gazdasági és szexuális visszaélések, többek közt egy pedofilia gyanújába került pap ügyének eltussolása is szerepelt. A Szentszék vizsgálatának első következménye lehet a gazdasági főigazgató és a püspöki iroda vezetőjének felmentése – fogalmaz Wildmann János.

Homoszexuális zaklatásról volt szó

A Független Hírügynökség más, neve elhallgatását kérő forrásból úgy értesült, hogy az egyházmegyének utalt állami támogatások felhasználásával és a különböző egyházmegyei beruházások, illetve felújítások gazdasági ügyeivel kapcsolatban merültek fel elszámolási problémák, míg voltak olyan egyházmegyei alkalmazottak, akik homoszexuális zaklatás áldozataivá váltak. Úgy tudjuk, közülük néhányan más egyházmegyébe kérték át magukat, de voltak olyanok is, akik a papi hivatást hagyták el a zaklatások miatt.

A Független Hírügynökség pénteken délután nem érte el sem Mayer Mihály pécsi püspököt, sem a püspökség kommunikációs referensét, így sem a felmentést, sem a gazdasági és szexuális visszaélésekről szóló értesüléseket hivatalos forrásból nem erősítették meg.

– Független Hírüngyökség –
hirdetés