Magyarország

2018.09.07. 16:31

Időjárás-jelentés - 2018. szeptember 7.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Északkelet-Európa felett magasnyomás helyezkedik el. Változó felhőzet, többórás napsütés és mérsékelten meleg idő jellemzi az időjárást. Az északi területeken 20, délebbre 25 fok körüli a maximum-hőmérséklet. A Fekete- és a Földközi-tenger környezetében sekély ciklonális mező hatására gomolyfelhők képződnek, és főként a délutáni, kora esti órákban záporok, zivatarok is kialakulnak. Ciklonális hatások érvényesülnek a Brit-szigeteken és a Skandináv-félsziget nyugati részén, arrafelé gyakran felhős az ég, és eső, zápor is előfordul. A hőmérséklet csúcsértéke elmarad az ilyenkor megszokottól, néhol még a 15 fokot sem éri el. A Kárpát-medence térségében markáns légköri képződmény nem található, szombat estig többnyire napos, eseménytelen idő valószínű.

Várható időjárás az ország területére szombat estig

Napos idő várható gomolyfelhőkkel; pénteken a Dunántúlon, szombaton inkább az ország északkeleti harmadában lehet nagyobb területen több a felhő. Helyenként, pénteken főként a Dunántúlon, szombaton északkeleten valószínű záporeső, elsősorban pénteken nyugaton, délnyugaton zivatar is kialakulhat. Szombaton megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és a Nyírségben néhol meg is erősödik az északi, északnyugati szél, de szélerősödésre zivatar környezetében is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 28 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!