Félmilliót ér a legjobb ötlet!

Azt szeretnék, ha a város olyan irányba fejlődne, amely igazodik a lakosság igényeihez
Azt szeretnék, ha a város olyan irányba fejlődne, amely igazodik a lakosság igényeihez - © Fotó: KM-archív
Nyírbátor – A nyertes pályázó 500 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forintot kaphat.


Újszerű kezdeményezésként hirdetett ötletpályázatot a nyírbátori önkormányzat annak érdekében, hogy a város bekötőútjai megszépüljenek az itt élők és az erre közlekedők megelégedésére. A pénzdíjas pályázatra március 31-éig várják az ötleteket.

Kikérik a véleményét

– A város vezetése a múlt év második felében indította el a „társadalmasítás” folyamatát. Ez azt takarja, hogy a nyírbátori fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatosan kikérjük az itt élők véleményét. Szeretnénk, ha a város olyan irányba fejlődne, amely igazodik a lakosok igényeihez is. Ennek a folyamatnak újabb lépcsőfoka az ötletpályázat, amely révén a város bevezető útjai környékének egységes arculatát szeretnénk kialakítani – mondta el érdeklődésünkre Máté Antal.

Nyírbátor polgármestere kiemelte: olyan pályázatokat vár az önkormányzat, amelyek megvalósíthatóak, ugyanakkor figyelembe veszik a város történelmét, hagyományait és jelenlegi arculatát.

Nem kell szakembernek lenni

Alapvetően nem terveket várnak, hiszen nem kell szakembernek lenni, ugyanis a lakosság, vagyis magánszemélyek, illetve csoportok pályázhatnak a kiírásra. – Annyi elvárás van mindössze, hogy a pályázó valamilyen módon jelenítse meg az elképzelését. Az első három helyezett pénzdíjban részesül. A nyertes pályázó 500 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint pénzjutalomban részesül. A tervek szerint a jövőben is megszólítjuk a város lakosságát ehhez hasonló ötletpályázatokkal – tette hozzá Máté
Antal.

KM
hirdetés