Félnek a rabok a tornyospálcai gyilkostól?

Félnek a rabok a tornyospálcai gyilkostól?
© Fotó: police.hu
Tornyospálca – A tornyospálcai apagyilkost, aki korábban horrorfilmekbe illő kegyetlenséggel a barátnőjével is végzett, jelenleg egy egyszemélyes cellában őrzik.

A Blikk információi szerint a férfi jelenléte alapvető nyugtalanságot okoz a börtönben. A rabok attól tartanak, hogy kiszámíthatatlan viselkedése miatt olyasmit csinál, amire képtelenség előre felkészülni.

Az őrök azonban urai a helyzetnek. Orosz Zoltán sajtótszóvivó ezt nyilatkozta: – A büntetés-végrehajtásban dolgozók egyáltalán nem félnek, nem tartanak a fogvatartottaktól. Kollégáim minden börtönben a vonatkozó, hatályos jogszabályok szerint végzik a feladatukat. A bv-intézetekben kivétel nélkül valamennyi fogvatartott azonos bánásmódban részesül.

Az ügyben sorsfordító lehet a szakértői vélemény, ha kiderült, hogy a férfi elmeállapota szerint nem beszámítható, akkor nem ítélhetik el erőszakos bűncselekmény esetén sem. A vizsgálat eredményét még nem kapta meg T. Béla.

– A vizsgálat megtörtént, várjuk az eredményét mi is – közölte a Blikkel dr. Solt Szilvia, a gyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje.

Forrás: blikk.hu


Fotó: Grnák László
Tornyospálca - A 38 éves T. Béla, aki január végén szurkálta halálra az édesapját, jelenleg magáncellában ül és fokozottan őrzik. A férfi 2003-ban könyörtelen módon végzett a menyasszonyával, Bettivel akkor az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartották fogva, most viszont rendes bör...
hirdetés