Feloszlatta magát Érpatak képviselő-testülete, de a bíróság szerint nem volt szabályos

Akt.:
Feloszlatta magát Érpatak képviselő-testülete, de a bíróság szerint nem volt szabályos
© Fotó: facebook/Orosz Mihály Zoltán
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdán két ügyben is ítéletet hozott a Szabolcs megyei kormányhivatal Érpatak önkormányzata ellen indított perében.

Dr. Toma Attila sajtószóvivőtől megtudtuk: a bíróság az önkormányzat hitelfelvételéről szóló, illetve a képviselő-testület feloszlatásáról szóló határozatát is hatályon kívül helyezte. A döntés indoka, hogy a szeptember 6-án megtartott képviselő-testületi ülést nem szabályszerűen hívták össze: olyan napirendi pontot is tárgyaltak, amely a meghívóban nem szerepelt, így azt a testület előzetesen el sem fogadta. Egyelőre nem tudni, hogy mindez hogy befolyásolja a december 11-ei időközi választást

KM


Feloszlatta magát a szabolcsi Érpatak képviselő-testülete

Érpatak – Feloszlatta magát Érpatak képviselő-testülete keddi ülésén, ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben időközi polgármester- és képviselő-választást kell tartani – közölte a település Bökönnyel közös önkormányzati hivatalának jegyzője szerdán az MTI-vel. A község független polgármestere szerint egyes képviselők együttműködésének hiánya csődközeli helyzethez vezetett volna.
hirdetés