Feloszlatta magát Ramocsháza önkormányzata

Ramocsháza – Az önkormányzat mellett új vezetőt is választ a község július 24-én.

Az elmúlt hónapokban több önkormányzat is feloszlatta önmagát, hogy az időközi választás után megalakuló új képviselő-testület az új polgármester vezetésével eredményesebben folytathassa a munkát.

Elégedettséggel töltenek el a község eddigi eredményei. -Simon József

Nem tudtak együtt dolgozni

Feloszlatta magát a közelmúltban többek között Kocsord és Demecser önkormányzata is, a napokban pedig Ramocsaházáról érkezett hasonló hír. A ramocsaházi önkormányzat feloszlatásának egyik kezdeményezője Ragányi Róbert képviselő volt, akit arról faggattunk, milyen okok játszottak szerepet a döntés meghozatalában.

Ha közösen gondolkodunk, jobb eredményt érhetünk el. -Ragányi Róbert

– Több tényező is hátráltatta a település fejlődését, gondolok gazdálkodási problémákra és személyes ellentétekre. Nem tudtunk együtt dolgozni a polgármester úrral, nem hagyott elég teret nekünk a közös munkához. Nem adott lehetőséget nekünk arra, hogy közösen beszéljük meg az ügyeket.

A hat képviselőből négyen úgy gondoltuk, ha gazdagodó és szerethető települést akarunk Ramocsaházából, akkor mindent együtt kell megbeszélnünk, minden fontos ügyben közösen kell döntenünk. Ha hat-hét ember közösen gondolkodik, jobb eredményeket érhetnek el, mintha valaki csak egyedül lenne – magyarázta Ragányi Róbert. – A polgármester július végén öregségi nyugdíjas lesz, a település szempontjából most lenne célszerű egy váltás.

Az időközi választástól azt várjuk, hogy az új önkormányzat és az új polgármester jól gazdálkodik majd a település vagyonával, s a falu jövője érdekében jó döntéseket hoz, jó befektetéseket valósít meg.

KM-MML

Polgármesteri szemmel

Simon József polgármestert is megkérdeztük a kialakult helyzettel kapcsolatban.

– Úgy gondolom, van mire büszkének lennie minden ramocsaházinak, hiszen az elmúlt években, évtizedekben nagyot fejlődött a település. A helybeliek 2014-ben megtiszteltek bizalmukkal, de olyan képviselőket választottak mellém, akikkel nehéz volt a hatékony munka.

Az építő jellegű kritikát elfogadom, ha az a település érdekét szolgálja, de a személyem ellen irányuló ellenségeskedésnek nincs helye az üléseken – mondta a település vezetője. – Nem félek az újabb megmérettetéstől, hiszen elégedettséggel töltenek el az eddigi eredmények, s büszke vagyok mindazokra, akikkel mindezt elérhettem.

Ha a település lakói ismét megválasztanak Ramocsaháza vezetőjének, akkor a jövőben társadalmi megbízatású polgármesterként kívánom folytatni a munkámat.
hirdetés