Feloszlatta magát Tiszaderzs képviselő-testülete

Szolnok, 2012. április 7., szombat (MTI) – Egyhangúlag  saját feloszlatásáról döntött legutóbbi ülésén Tiszaderzs képviselő-testülete – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal sajtófőnöke az MTI-vel.

Korim Éva elmondta: a kormányhivatalt a község jegyzője tájékoztatta arról, hogy Tiszaderzs önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi, csütörtökön megtartott ülésén döntött saját feloszlásáról.

Az ülésen a hétből hat képviselő volt jelen, akik kivétel nélkül támogatták az előterjesztést, így érvényes és egyhangú határozat született. Az időközi választáson az új polgármester személyéről és a leendő képviselőtestület tagjairól is döntenek majd a szavazati joggal rendelkező helyi állampolgárok.

A választási eljárásról szóló törvény alapján az időközi voksolás dátumát az illetékes választási bizottság az önfeloszlatástól számított 30 napon belül köteles kitűzni.

A képviselő-testület az új grémium alakuló üléséig, a település irányítója az új polgármester megválasztásáig ellátja feladatát és gyakorolja hatáskörét.
hirdetés