Felrobbant a dohányszárító Pócspetriben

Felrobbant a dohányszárító Pócspetriben
2010. szeptember 17-én a délutáni órákban, Pócspetriben a Rákóczi út végén levő dohányszárító telepen a tulajdonos – ahogy máskor is – ellenőrizte a GOME típusú gázturbinás szárítók működését, majd éppen hazaindult, amikor hatalmas durranás hangja rázta meg a környéket.

Gyorsan a helyszínre sietett, és azt látta, hogy az egyik szárítókamra felrobbant és kigyulladt. 15 óra 33 perckor érkezett be mobil telefonon a 105-ös központi segélyhívó telefonszámon a tűzjelzés a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletére. A jelzés azt tartalmazta, hogy felrobbant és kigyulladt egy dohányszárító. A nyíregyházi tűzoltók azonnal továbbították az információkat a működési terület szerinti Nyírbátori Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságra.

Megfékezték a lángokat

A jelzés értékelését követően Turgyán Mihály tű. főhadnagy szolgálatparancsnok vezetésével a Nyírbátor I-es gépjárműfecskendő a Gyorsbeavatkozó szer és a Nyírbátor Vízszállító állománya vonult, segítségnyújtásra pedig a Nyírség I-es gépjárműfecskendő is riasztásra került. A nyírbátori tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek, a felderítés során megállapították, hogy a dohányszárító telepen az egyik 5×8 m-es alapterületű kamra robbant fel.

A tulajdonos már kiérkezésük előtt elkezdte a tűzoltást és sikerült megakadályoznia azt, hogy a „vörös kakas” átröppenjen a többi kamrára is. A nyírbátori tűzoltó egység a már lokalizált tüzet 1 db „D” sugár segítségével gyorsan eloltotta, a nyíregyházi egységet pedig visszafordították állomáshelyére.

A robbanás és az azt követő tűz során személyi sérülés nem történt – tájékoztatta portálunkat Holes István.
hirdetés